Erdoğan Time'ın kapağında!

Başbakan Erdoğan, Time dergisinin 28 Kasım'da yayınlanacak olan sayısına kapak oldu.

17 Kasım 2011 Perşembe 22:24 tarihinde eklendi, 1.174 kez okundu.

 

 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Time dergisi, dünyanın üç bölgesindeki baskılarında kapağına taşıdı. 
     
Time Dergisi'nin Avrupa, Asya ve Güney Pasifik baskılarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Erdoğan'ın Anı" başlığıyla kapak yapıldı. 
     
Derginin 28 Kasım baskılı sayısının iç kısmında da Erdoğan, partisinin milletvekilleriyle birlikte gösterildi. 
     
Bobby Ghosh tarafından kaleme alınan yazı, Başbakan Erdoğan'ın Mısır'da karşılanması anlatılarak başlıyor. 
     
Erdoğan'ın Mısır'da kırmızı halı ve askeri seremoniyle ve genellikle rock starlar için düzenlenen resepsiyonla karşılandığı belirtilen yazıda, Erdoğan'ı binlerce kişinin havalanında büyük coşkuyla ve ellerinde Erdoğan posterleriyle selamladığı kaydedildi. 
   
'Erdoğan, gerçek Müslüman ve korkusuz", "Türkiye ve Mısır tek yumruk" sloganlarının atıldığı ifade edilen yazıda, totaliter rejimlerin konuklarını suni kalabalık oluşturarak karşıladıkları ama Kahire'deki yönetimin "Arap dünyası boyunca gerçekten popüler olan" Erdoğan'ı karşılamak için kalabalık toplamaya ihtiyacı olmadığı değerlendirmesinde bulunuldu. 
   
Yazıda, Zogby International ile Maryland Üniversitesi'nin 2010 yılı anketinde Araplar arasında Erdoğan'ın en fazla hayran olunan dünya lideri konumunda olduğuna dikkat çekilerek, gençlerin eski tiranlara karşı ayağa kalktığı ülkelerde, birçok kişinin Erdoğan'ı sahip olmak istedikleri bir lider olarak tanımladığı kaydedildi. -"Türkiye'nin belki de en büyük erdemi..."- Yazıda, şöyle devam edildi: "Birçok Ortadoğulu'nun bakışında Türkiye'nin belki de en büyük erdemi, Türk modelinin İslami kökenli olması: Erdoğan ve partisi, ülkenin dini ve muhafazakar sınıflarının geleneksel desteğini çekiyor ve laik mutlakıyetçiler tarafından da şüpheyle görülüyor.  Arap İslamcılar açısından Türkiye'nin başarısı ise dini köklerinden ayrılmadan ülkelerini modernize edebileceklerinin bir kanıtını oluşturuyor. Erdoğan'ın Batılı hayranları ise buna başka bir açıdan bakıyor: Onlara göre Türkiye'nin başarısı, siyasi İslam'ın, illa ki modernitenin düşmanı olması gerekmediğini gösteriyor." -"Erdoğan, ironiye gülmekten kendini alıkoyamıyor"- Erdoğan'ın Time'a verdiği demeçte, AB üyeliği yolunda gayret göstermeye hala kararlı olduklarını belirtiği aktarılan yazıda, "Erdoğan, Türkiye'yi kabul etmeyen birçok AB üyesi şu an iflas etmiş durumdayken, bir zamanlar Avrupa'nın hasta adamı olarak tarif edilen ülkesinin ekonomik açıdan yükselişte olmasının oluşturduğu ironiye gülmekten kendini alıkoyamıyor" yorumunda bulunuldu.