Erdoğan ve Davutoğlu'nun ilk resmi töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun göreve başladıktan sonra katıldıkları ilk resmi tören GATA'daki mezuniyet oldu.

Erdoğan ve Davutoğlunun ilk resmi töreni
29 Ağustos 2014 Cuma 16:30 tarihinde eklendi, 1.840 kez okundu.
Gülhane Askeri Tıp Fakültesi (GATA) 34. Dönem Mezunları Diploma Töreni yapıldı. GATA’da yapılan törene 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kuvvet komutanları, öğrencilerin aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Salona ilk önce Başbakan Ahmet Davutoğlu geldi. Davutoğlu’nun ardından törene sıra ile Çiçek, Erdoğan ve Özel geldi. Tören başlamadan önce salona okul sancağı getirildi. Tören Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teğmenleri selamlaması ile başladı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam edildi. Konuşma yapılan kürsünün arkasına bu dönem okuldan mezun olan öğrencilerin vatandaşı oldukları ülkelerin bayrakları yer aldı. Tören sırasında Erdoğan sağında oturan Çiçek ve solunda oturan Davutoğlu ile kısa konuşma yaptı. Erdoğan’ın bulunduğu sıranın arkasına ise Özel Kalem Müdür ve iki koruması oturdu. Cumhurbaşkanı yaveri ise Erdoğan’ın üst sağ tarafına oturdu.
 
AÇILIK KONUŞMASINI OKUL KOMUTANI YAPTI
 
Törenin ilk konuşmasını okul komutanı Korgeneral Ömer Paç yaptı. Paç, konuşmasında GATA tarihi ve okul hakkında davetlilere bilgi verdi. Öğrencileri yetiştiren öğretmen ve ailelere teşekkür eden Korgeneral Paç ayrıca mezun olan öğrencilere öğütlerde bulundu.

Paç’ın ardından ise fakülte dekanı Tuğamiral Hayatı Bilgiç konuşma yaptı. Konuşmaların ardından öğrenciler hekim andı okudu. Ardından ise okul birincisi Serhat Değirmen mezunlar adına konuşma yaptı. Değirmen ardından yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı.
 
DÖNEM BİRİNCİSİNE ÖDÜLÜ ERDOĞAN VERDİ
 
Dönem birincisi Serhat Değirmen’e ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Dönem ikincisi Abdullah Güler’e ödülünü Çiçek, okul üçüncüsü Esat Tevfik Çetin’e ise ödülünü Davutoğlu verdi. Öğrencilere mezuniyet diplomalarını Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Necdet Özel ve kuvvet komutanları verdi. Davetliler ise mezun olan öğrencileri kendilerine verilen bilgi kitapçıklarından takip etti.
 
GATA 34. dönemde 2 Afganistan, 2 Azerbaycan, 2 Makedonya’dan olmak üzere 53 teğmen mezun oldu. Mezuniyet töreni Gülhane Marşı’nın okudu. Marşın ardından Erdoğan’ın selamı ile tören sona erdi.
 
Törenin ardından öğrenciler kılıç çattı. Kılıç çatmanın ardından salona inen aileler çocukları ile mezuniyet mutluluğunu paylaştı.

CİHAN