"Erdoğan ve Gül yargılanmalı!"

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Ergenekon Davası kararlarını eleştirerek Erdoğan ve Gül'ün yargılanmasını istedi.

Erdoğan ve Gül yargılanmalı!
06 Ağustos 2013 Salı 10:32 tarihinde eklendi.
Silivri'deki İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 275 sanığın yargılandığı Ergenekon Davası’nın karar duruşmasını değerlendiren MHP'li Halaçoğlu, davanın kamuoyu nezdinde şüphelerle dolu bir süreç olduğunu söyledi. Halaçoğlu, davada işlendiği belirtilen suçlar arasında hükümeti devirme girişiminin bulunduğunu anlatırken şöyle dedi:
 
"Bu dava başladığı günden bugüne halk arasında şüpheler var. Hukuk, doğru işletilmemiştir. Delil sayılamayacak iddialar, delil olarak değerlendirilmiştir. 700 bin kişilik silahlı kuvvetlerin başına getirilen bir Genelkurmay Başkanı, hükümeti yıkmak suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılıyor. 700 bin kişilik orduyu yönetecek güce sahip biri, görev süresi içinde neden herhangi bir teşebbüste bulunmamıştır? Böyle bir amacı olan kişi bu gücü kullanmaz mı? Ortada birçok çelişkili durum var."
 
Ergenekon Dava sürecinin 2003 yılında başladığını, İlker Başbuğ’un ise bu süreç sonrasında yani 2008 yılında Genelkurmay Başkanlığı görevine Başbakan ve Cumhurbaşkanı tarafından atandığını hatırlatan Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, şöyle dedi:
 
ERDOĞAN VE GÜL İSTİFA ETMELİ VE YARGILANMALI 
 
"Süreç içerisinde bu durum biliniyor ve Başbuğ, bile bile Genelkurmay Başkanı yapılmışsa bu daha büyük gaflettir. Onu atayan başbakan ve cumhurbaşkanı da derhal istifa etmeli ve yargılanmalıdır. Çünkü devletin istihbarat örgütleri kendi emirlerindedir. Bu süreçte ellerine hiç mi belge geçmedi? Bu kadar önemli iddiaların ortaya atıldığı bir dönemde bu durumu, göz ardı etmek ve o kişiyi genel kurmay başkanı yapmak akla mantığa uygun mu? Kısacası hem başbakan hem de cumhurbaşkanının üzerinde büyük vebal var."
 
"HUKUK SİSTEMİ YENİDEN ELE ALINMALI"
 
PKK’nın devleti sadece bölmek için değil, yok etmek için eline silah alan ve bunun yanı sıra 30 binin üstünde insanı katleden bir terör örgütü olduğunu belirten MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, şöyle konuştu:
 
"Eline silah alan kanlı terör örgütü mensuplarını, işledikleri kesinleşmiş suçlarına rağmen cezalandırma yerine onlarla anlaşma yapacak, buna karşın şüpheli delillerle ortaya çıkan ve kamuoyu nezdinde halen soru işaretleri olan bir süreç sonrasında birçok insanı müebbet hapis cezasına çarptıracaksınız. Hukuk herkese lazım. Adil devlet olmanın birinci kuralı hukuku iyi işletmektir. Ne yazık ki, davayı takip eden ve kanaat sahibi olan birçok insan adil bir karar verilmediği görüşünde birleşiyor. Hukuk bu davada iyi işletilmemiş, güven vermemiştir. İlerleyen günlerde davayla ilgili bazı sıkıntılar ortaya çıkacaktır. Davanın Yargıtay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) boyutu da var. Bu sürecin de tamamlanması ardından ülkemizde hukuk sistemi yeniden ele alınmalı ve düzenlenmelidir. Çünkü ortaya çıkan sağlıksız tablo buna işaret ediyor."
 
CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu da, sosyal medya üzerinden Ergenekon Davası kararlarına tepki gösterdi. Kulkuloğlu, kendisine ait Twitter hesabına, "Mahkeme heyeti kendi almadığı bu kararı okuyup yorulmak yerine keşke ellerinde yazılı kararları yasakları açıklayan Vali Mutlu'ya verseymiş. Bu iktidar insanları domuz bağı ile bağlayıp can çekiştirerek öldürdükleri adamların üzerinde kahvaltı yapanları serbest bıraktı. Tek suçu Atatürkçü ve yurtsever olmak olanlara ağırlaştırılmış 2 kere 3 kere müebbet, üstüne de onlarca yıl hapis cezası verdi" diye yazdı.

DHA