Erdoğan: Yemen'deki operasyona lojistik destek verebiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yemen'deki operasyona lojistik destek verebileceklerini söyledi. Erdoğan, "İran ve terörist gruplar Yemen'den çekilmeli" dedi.

Erdoğan: Yemendeki operasyona lojistik destek verebiliriz
26 Mart 2015 Perşembe 18:15 tarihinde eklendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suudi Arabistan'ın (Yemen'deki) müdahalesini destekliyoruz. Durumun gidişatına bağlı olarak lojistik destek vermeyi düşünebiliriz" dedi
 
PARİS (AA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suudi Arabistan'ın (Yemen'deki) müdahalesini destekliyoruz. Durumun gidişatına bağlı olarak lojistik destek vermeyi düşünebiliriz" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi'nin talebi üzerine, Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki Arap ülkelerinin, Yemen'deki Husi hedeflerine yönelik başlattığı "Kararlılık Fırtınası" adlı askeri operasyonu desteklediğini belirterek, "Durumun gidişatına bağlı olarak lojistik destek vermeyi düşünebiliriz" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransız haber kanalı France 24'e verdiği röportajda, Yemen'de dün gece başlayan hava operasyonu ve DAEŞ'le mücadele konularıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. France 24 haber kanalının internet sitesinde röportajla ilgili kısa bir haber yayımlandı.
 
Habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yemen'deki askeri harekatla ilgili olarak, "Suudi Arabistan'ın müdahalesini destekliyoruz. Durumun gidişatına bağlı olarak lojistik destek vermeyi düşünebiliriz" dedi.
 
DAEŞ'le mücadele ve Irak konusunda da Erdoğan, "İran'ın, Irak'taki etkinliğini artırmayı amaçladığını" belirterek, "İran'ın DAEŞ'i bölgeden kovmaya çalışarak hedeflediği şey onun yerine geçmektir" ifadelerini kullandı.
 
Daha önce koalisyon güçlerinin hava saldırılarını yetersiz bulduğunu söylediğini anımsatan Erdoğan, "DAEŞ'in üstesinden gelmek için kara harekatı gerekecek" dedi.
 
DAEŞ'in, İslam dini ile alakası olmadığını ve devlet de olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Bir terörist gruptur" ifadesini kullandı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın France 24'e verdiği röportajın tamamının haber kanalı tarafından ilerleyen saatlerde yayınlanması bekleniyor.