Erdoğan-Zana görüşmesi için ne dedi?

Başbakan Erdoğan ile Leyla Zana görüşmesi tartışmalarına Murat Karayılan da katıldı. Karayılan görüşme için "Kürt sorunu bir siyasetçinin elini taşın altına koymasıyla çözülemez" dedi.

Erdoğan-Zana görüşmesi için ne dedi?
05 Temmuz 2012 Perşembe 12:59 tarihinde eklendi, 1.051 kez okundu.

 

PKK'nın iki numaralı ismi Murat Karayılan, örgüte yakın internet sitelerine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la Leyla Zana görüşmesini değerlendirdi.
 
Kürt halkının temel haklarını temin eden barışçıl bir çözümün geliştirilmesine karşı olmadıklarını belirten Karayılan, bir siyasetçinin “elini taşın altına koymasıyla” sorunun çözülemeyeceğini savundu.
 
Karayılan, "Biri ortaya çıkıp “ben sorunu çözeceğim” derse, biz buna karşı olmayız. Eğer gerçekten Kürt halkının temel haklarını temin eden barışçıl bir çözüm gelişirse kimse buna karşı olmaz. Çünkü biz halk ve hareket olarak çözüm istiyoruz. Ama biz biliyoruz ki bu sorun bir siyasetçinin öyle elini taşın altına koymasıyla çözülecek bir sorun değildir. Yine salt bazı görüşmelerle çözümün gelişmesi mümkün değildir. Çünkü bu sorun, çok temel ve köklü bir sorundur" dedi.
 
AK Parti'nin Kürt sorununu şiddetle çözmek istediğini ileri süren Karayılan,"AKP, Kürt özgürlük dinamiklerini güçten düşürüp, tasfiyeye uğratarak, sonuca gitmek istiyor. Böylece Kürt halkını teslim alıp, Türk milletinin bir parçası haline getirmek istiyor. AKP’nin bu kararına rağmen başbakanla görüşmeden beklenti yaratmak pek isabetli siyasi bir duruş değildir" diye konuştu.