Erdoğan'a 13 bin Euro maaş sorusu

Muharrem İnce, Kamu Görevlileri Etik Kurulu kararlarının internet istesinde yayınlanamasına neden son verildiğini sordu ve bunun kurumun 13 bin Euro maaş alan danışman tespitiyle ilgisi olup olmadığını gündeme getirdi

Erdoğana 13 bin Euro maaş sorusu
23 Mayıs 2012 Çarşamba 12:05 tarihinde eklendi, 1.571 kez okundu.

 

CHP Grup Başkanvekili, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu kararlarının, internet sitesinde yayınlanmasına neden son verildiğini sordu.
 
İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, Etik Kurul kararlarının, Anayasa Mahkemesi kararı ile kurum ve kişi adı karartılarak yayınlanmamasının hukuki dayanağını öğrenmek istedi. İnce, önergesinde şu sorulara yer verdi:
 
 ''Etik Kurul kararları yayınlanmayacaksa, kurul kararlarının yaptırımı ne olacak? Etik Kurul kararlarının yayınlanmamasının, size bağlı bir kurumda 13 bin Avro net (22 bin Avro brüt) maaşla çalışan bir danışmanın varlığına ilişkin Etik Kurul kararının ortaya çıkmasıyla bir ilgisi var mı? Kamuda 13 bin Avro net maaş alan bir danışmanın varlığına ilişkin Etik Kurul kararının gazetelerde çıkmasından hemen sonra Etik Kurul kararlarının kurulun internet sitesinden kaldırılması etik mi? Kurul kararlarının, idare mahkemesi nezdinde açılan bir dava sonucu henüz dava sonuçlanmamışken kaldırıldığı doğru mu?''
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu başka bir önergesinde ise İnce, Başbakanlık Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı'nın yurtiçi ve yurtdışı teşkilatında kaç personelin görev yaptığını ve bazı personele avro, dolar üzerinden maaş ödendiği iddialarını sordu.
 
Muharrem İnce, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a yönelttiği soru önergesinde ise bir gazetede yer alan eski Tekel likör arazisinde bulunan, koruma kurulu tarafından kültür varlığı olarak tescil edilen bacanın, bakanlığın devreye girmesiyle yıkıldığı haberini gündeme getirdi.