Erdoğan'a, Gaziantep'te ''Fırat Kalkanı'' brifingi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak ’Birlik ve Kardeşlik’ mitinginde halka hitap etmek için Gaziantep’e geldi.

Erdoğana, Gaziantepte Fırat Kalkanı brifingi
28 Ağustos 2016 Pazar 18:10 tarihinde eklendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak ’Birlik ve Kardeşlik’ mitinginde halka hitap etmek için Gaziantep’e geldi.
 
Gaziantep Valiliği’nde ’canlı bomba’ saldırısı ve ’Fırat Kalkanı’ harekatıyla ilgili Erdoğan’a brifing verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şu an Gaziantep'te Demokrasi Meydanı'nda halka sesleniyor. Erdoğan, "Devletin tüm kurumlarında olanlara sesleniyorum; eğer Pensilvanya'daki bu şarlatanın peşinden gidenleriniz varsa, artık buradan kopun. Kopmadıysanız, milletimize sesleniyorum; bu şarlatanın peşinden gidenleri bilenleriniz varsa bunları karakollarımıza, savcılıklarımıza bildirin gereğini yapalım" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
 
-Yiğitliğin diyarı, kardeşliğin şehri Gaziantep. Bugün Gaziantep’e bir taziye ziyareti için geldim. 20 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep terörün en alçak yüzüne maruz kaldı. Terör 14 yaşında bir çocuğu intihar bombacısı olarak kullanıp bir kına gecesinde adeta kan akıttı, canlar aldı. Bu saldırıda 34’ü çocuk, 54 vatandaşımız hayatını kaybetti. 44’ü çocuk, 94 vatandaşımız yaralandı. Saldırı öylesine vahşiydi ki hala kimliği tespit edilemeyen meftalarımız var.
 
İDAM KARARI GELİRSE ONAYLARIM
 
-Bir çocuğu kullanarak, çocukları, bebekleri, masum insanları katledecek kadar gözü dönen bu hainler akıttıkları kanda mutlaka boğulacaklardır. Kardeşlerim bu konuda düşüncemi sizlere hep söyledim. Milletim idam istiyor değil mi? Bunun kararını verecek merci neresidir, TBMM’dir. Çünkü oradakiler sizin vekilleriniz ve yasama organı. Sizin bu talebinizi ben kendilerine ilettim. Bunu müzakere etmeliler ve ondan sonra karar önüme gelmeli. Karar önüme geldiğinde ben bu kararı onaylarım. Bir taraftan darbe girişiminde 241 evladımız şehit olacak, burada 54, devamlı bu tür eylemlerde bunca insanımız öldürülecek, öldürenler elini kolunu sallaya sallaya gezecek veya cezaevlerinde beslenecekler. Bugün dünyanın büyük çoğunluğunda, Kara Avrupa’sı hariç, idam cezası vardır. Akdere mahallesindeki o kına töreninde kan dökenler Gazianteplilere boyun eğdirebileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar.
 
CERABLUS'A DÖNMEK İSTEYENLER...
 
-Terör örgütlerini kullanarak bu ülkeyi dize getirebileceklerini sananlar yarın kendi ellerinde patlayacak bir bombanın pimini çektiklerini bilmeliler. İşte Cerablus, ne oldular. Karkamış’ı rahatsız ettiler, sürekli havan topları ile saldırdılar. Bir sabır, iki sabır artık yetti dedik. Gereği yapılacak dedik. İşte Cerablus boşaltıldı. Cerablus’un sahipleri yerleşmeye başladı. Gaziantep’te de Cerablus’a dönmek isteyenlere gereken desteği vereceğiz. ÖSO’ya gerekli her türlü desteği verdik, onlar da operasyonu yaptılar. 
 
 
GELİŞMELERLE İLGİLİ BRİFİNG ALDI
 
Gaziantep Valiliği önünde kendisini karşılayan tören mangasını selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilik makamına çıktı. Erdoğan, burada Vali Ali Yerlikaya’dan hem geçen cumartesi gecesi kına eğlencesine düzenlenen ’canlı bomba’ saldırısı, hem de ’Fırat Kalkanı’ harekatının yürütüldüğü Cerablus ile komşu olan Karkamış sınırındaki gelişmeler ve kente ilişkin genel brifing aldı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın brifing aldığı toplantıya, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Ak Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker ve Hayati Yazıcı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti milletvekilleri ile bazı yetkililer de katıldı.

DHA