Erdoğan'a imza kampanyalı tepki

Uşak'ta Cumhuriyet Halk Partisi'nin 5 ilçedeki belediye başkan adayları belirlendi. Uşak'a başkan adayının kim olacağı henüz netlik kazanmadı.

Erdoğana imza kampanyalı tepki
23 Aralık 2013 Pazartesi 18:55 tarihinde eklendi.
CHP Genel Merkezi'nin mevcut bağımsız belediye başkanı Ali Erdoğan ile irtibata geçmesine CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile CHP İl Yönetimi tepki gösterip, imza kampanyası başlattı.
 
Ankara'da bugün yapılan Chp Parti Meclisi toplantısı sonunda Uşak'ın 5 ilçesinin tamamında belediye başkan adayları belirlendi. Parti Meclisi, Eşme, Ulubey, Banaz ve Karallı ilçelerinde mevcut belediye başkanları ile yola devam kararı aldı. Seçimlerde, Eşme'de Ahmet Yıldırım, Ulubey'de Ali Rıza Ada, Banaz'da Tahsin Erdem ve Karahallı'da Nihat Süzek başkan adayı olarak yarışacak. Sivaslı ilçesinde ise temayül yoklamasından biirinci çıkan Nihat Sazlıgöl, aday gösterildi.
 
Uşak Belediye başkanlığı için 10 aday adayı bulunmasına rağmen henüz kimin aday gösterileceği merak konusu oldu. CHP Genel Merkezi'nin aday adayı bolluğuna rağmen mavcut bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan ile göreşmesine ise CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile CHP İl Yönetimi tepki gösterip, imza kampanyası başlatırken, Dalyan Özdemir aday adaylığından çekildi. CHP Uşak İl Binası önündeki imza kampanyası hakkında bilgi veren Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, şöyle konuştu.
 
"Uşak CHP Belediye Başkan adaylığı için halen Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın düşünülmesini asla kabul etmiyoruz. Ali Erdoğan ayyuka çıkmış yolsuzluk iddiaları ve davaları devam eden, 10 Kasım anmalarına katılmayan, 1 Eylül kurtuluş etkinliklerinde Atatürk resimlerini ve müze ziyaretlerini kaldıran, Atatürk düşmanı ve Fethullah'cı olması sebebi ile MHP'den atılan, AKP tarafından aday bile yapılmayan, güvenirliliğini yitirmiş bir kişidir. Uşak CHP'de ise çok nitelikli, halk tarafından sevilen, birçok proje üreten Atatürkçü dürüst 10 aday adayı bulunmaktadır." 

DHA