Erdoğan'a o sopayı hatırlattılar

DSP, Erdoğan'ın Bülent Ecevit hakkında söylediği o sözlere sert cevap verdi.

Erdoğana o sopayı hatırlattılar
11 Ekim 2012 Perşembe 09:50 tarihinde eklendi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, ''Bülent Ecevit hiçbir zaman Amerika'nın maşası olmamış, bu nedenle Amerika tarafından el üstünde tutulmamıştır. Bülent Ecevit'in Amerika'ya boyun eğdiğini söylemek olsa olsa tarihi bilmemek ya da tarihi görmezlikten gelmektir'' değerlendirmesinde bulundu.

 
Türker, yazılı açıklamasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Bir Başbakana yakışmayacak şekilde Ecevit'e sözlü saldırıda bulunduğunu'' ileri sürdü.
 
Türker, ''Anamuhalefet partisini eleştirmek için Bülent Ecevit gibi saygın bir Başbakanı siyasi malzeme olarak kullanmak hem haleflerinden biri olarak Başbakana yakışmaz hem de Bülent Ecevit'in siyasete kazandırdığı nezakete hiç uymaz'' ifadesini kullandı.
 
Erdoğan'ı bu konuda açıklama yapmaya ve özür dilemeye davet eden Türker, şunları kaydetti:
 
''Sayın Başbakan, her şeyden önce Bülent Ecevit, Amerika'nın karşısına gidip 'el pençe divan duran' değil, daima Amerika'nın karşısında 'dik duran' bir liderdir. Bülent Ecevit'in Amerika'nın isteklerine boyun eğmemesi alışılagelmiş Türk-Amerikan ilişkilerinin doğasını bozmuş, bu yüzden de Ecevit hem Başbakanlıktan olmuş hem de partimiz iktidardan uzaklaştırılmıştır.
 
Bülent Ecevit, iktidarı feda etmiş ama Irak'ta Müslümanlar'ın öldürülmesine izin vermemiştir. Ecevit, elinde beyzbol sopasıyla poz vererek komşumuz Suriye'deki rejim değişikliğinin Türkiye tarafından gerçekleştirilmesini isteyen ABD Başkanından talimat almamış, Türkiye'yi Amerika'nın Ortadoğu'daki taşeronu yapmamıştır. Eğer Ecevit Amerika'nın karşısında el pençe divan durmuş olsaydı bugün DSP hala iktidarda olurdu. Bülent Ecevit hiçbir zaman Amerika'nın maşası olmamış, bu nedenle Amerika tarafından el üstünde tutulmamıştır. Bülent Ecevit'in Amerika-ya boyun eğdiğini söylemek olsa olsa tarihi bilmemek ya da tarihi görmezlikten gelmektir.''