Erdoğan'dan Ankara'daki patlamaya ilişkin açıklama

Cumhurbaskanı Recep Tayyip Erdoğan patlamaya ilişkin yaptığı ilk açıklamada "Her Türlü terör eyleminin karşısındayız" ifadesini kullandı.

Erdoğandan Ankaradaki patlamaya ilişkin açıklama
10 Ekim 2015 Cumartesi 14:01 tarihinde eklendi.
Cumhurbaskanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da saat 10.00 sularında yaşanan 2 patlama ile ilişkin bir açıklama yaptı.
 
Erdoğan'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
 
"Bugün Ankara tren garı önünde gerçekleştirilen terör eyeleminde bir çok vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, birçok vatandaşımızında yaralandığını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım.   
Birlik ve beraberliğimize, ülkemizin huzuruna kasteden bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum.  
Kaynağı, söylemi, amacı ne olursa olsun her türlü terör eyleminin ve terör örgütünün karşısındayız ve hepbirlikte de akarşısıdna olmak mecburiyetindeyiz.  
 
Teröre en büyük desteği ve terör eyelemleri ve terör örgütleri karşısında çifte standardla hareket edenler vermeketedir.
 
Daha önce değişik yerlerde, askerimize, polisimize, korucularımıza, güvenlik güçlerimize ve masum vatandaşlarımıza karşı yapılan terör eylemelri ile bugün Ankara garında sivil vatandaşlarımızı hedef alan terör saldırısı arasında hiç bir fark yoktur.  
 
Millet olarak özellikle siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve medya olarak bu saldırıların tümüne karşı aynı duyarlılıkla, aynı samimiyetle, aynı insani ve ahlaki duruşla tavrımızı koymalıyız.
Devletimiz tüm birimleri ile bu olayı aydınlatmak için çalışmaktdır. Faillerinin en kısa sürede belirleneceğine ve adalete teslim edileceğine inanıyorum.  
 
Milletimizin huzurunu, ülkemizin güven ve istikrar ortamını bozmaya hazırlayan bu saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılanan vatdandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum."