Erdoğan'dan en özel iftar

Başbakan, Uludere'de yaşamını yitirenlerin aileleriyle ilk kez buluşuyor. Erdoğan'ın, Şırnak'ta vereceği iftara katılacak ailelerle, baş başa görüşme yapması da planlanıyor

Erdoğandan en özel iftar
26 Temmuz 2013 Cuma 13:58 tarihinde eklendi.
Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Şerafettin Elçi Havaalanı'nın açılışını yapmak için Şırnak'a gidecek olan Erdoğan şehirde vereceği iftara, Uludere'de çocuklarını kaybeden aileleri de davet etti. 10 ailenin katılacağı iftarda ayrıca Uludere'deki iki köyün muhtarı da hazır bulunacak.
 
Başbakan Erdoğan'ın, iftarın ardından aileler ile baş başa görüşebileceği öğrenildi. Başbakan ile Uludere'de çocuklarını kaybeden ailelerin bir araya gelmesi fikri ilk kez Akil İnsanlar Güneydoğu Heyeti tarafından dile getirilmiş ve Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleşen son görüşmede Başbakan Erdoğan'a iletilmişti. Erdoğan'ın da bu teklifi sıcak karşıladığı belirtilmişti. Erdoğan'ın bölgeye gerçekleştireceği ziyaret ve havaalanı açılışı bu görüşme için vesile oluştururken, Başbakan Erdoğan'ın bilgisi dahilinde girişimlere başlanıldı. Ailelere daveti iletmek üzere bölgeye Başbakan'ın yakın arkadaşı olan eski bir siyasetçi giderken, ailelerin daveti memnuniyetle karşıladığı öğrenildi.
 
'FAİLLER BULUNSUN'
 
Akil İnsanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi Heyeti, Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünü ziyaret etmiş ve çocuklarını kaybeden ailelerle bir araya gelmişti.
 
Uludereli anneler, Akil İnsanlar aracılığıyla Başbakan Erdoğan'a, "Barış sürecini en çok biz istiyoruz. Ama failleri de istiyoruz. Vicdanı olanlar, parça parça olan insanların faillerini bulsun" mesajını göndermişti.
 
Davetin iletildiği bazı aileler köyde olaydan sonra etkili bir şekilde devam eden terör örgütü baskısını dile getirdi ve katılım konusunda korkularını dile getirdi. Daveti kabul eden aileler tüm bu sorunlara rağmen, öncelikle Başbakan Erdoğan'ın daveti olması ve çözüm sürecinin estirdiği havanın insanlarda büyük bir umut doğurması nedenleri ile iftara katılmak istediklerini söyledikleri öğrenildi.