Erdoğan'dan Eroğlu'na tebrik mesajı

Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Temmuz Barış Harekatı’nın 39’uncu yıldönümü dolayısıyla KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na tebrik mesajı gönderdi.

Erdoğandan Eroğluna tebrik mesajı
20 Temmuz 2013 Cumartesi 15:49 tarihinde eklendi.

Erdoğan mesajında, Anavatan ve Garantör ülke olarak Türkiye’nin kalıcı bir çözümü her zaman destekleyeceğini vurgulandı.

Erdoğan mesajında şöyle dedi:

“KKTC’nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı tebrik ediyor; zat-ı alinizin şahsında tüm Kıbrıs Türklerine en kalbi selam ve muhabbetlerimi iletiyorum.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, 39 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatı’nda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum; gazilerimizden hayatını kaybedenlere rahmeti hayatta olanlara sağlık ve uzun ömürler temenni ediyorum.

Ramazan-ı Şerif’in, tüm Kıbrıslı kardeşlerimiz, bölge halkları ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyor, yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı’nın da bölgemize barış ve refah getirmesini diliyorum.

Anavatan Türkiye, Kıbrıs Türk Halkı’nın huzur ve refahı için tarihten bugüne uzanan sorumluluğunun bilinciyle üzerine düşeni yapmaya kararlılıkla devam edecektir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her alanda daha da gelişmesi ve güçlenmesi için desteğimiz sürecek, Kıbrıs Türkü, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi altında aydınlık yarınlara güvenle ilerleyecektir."


CİHAN