Erdoğan'dan Fenerbahçelilere çağrı

Fenerbahçe taraftarı olan Başbakan Erdoğan, Aziz Yıldırım'ın tutuklanması üzerine olası taşkınlıklara karşı sarı lacivertli taraftarlara mesaj yolladı.

Erdoğandan Fenerbahçelilere çağrı
10 Temmuz 2011 Pazar 20:57 tarihinde eklendi, 1.013 kez okundu.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın tutuklanmasına ilişkin olarak, yargının vermiş olduğu bir karar üzerinde herhangi bir yoruma girmesinin doğru olmayacağını ifade ederek, "Burada aslolan şey gerçek kişilerle tüzel kişiler noktasındaki değerlendirmelerdir. Bunun hassasiyeti bana göre çok daha büyük önem arz eder, diye düşünüyorum" dedi. Kendisinin de Fenerbahçe taraftarı olduğunu belirten Erdoğan, "Bunu olgunlukla karşılamamız lazım" diye konuştu. 
     
Erdoğan, 650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin Başpehlivanlık güreşini izledikten sonra Havsa ilçesinin Osmanlı köyüne geldi. 
     
Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile köy kahvesinin bahçesinde oturup çay içti. Vatandaşlarla sohbet eden Erdoğan, bazılarına da imza dağıttı. 
     
Erdoğan, köyün anı defterini de imzaladı. 
     
Bu arada, Konya'da okuduğunu ve üniversite öğrencisi olduğunu söyleyen genç bir kız, 4 yıldır bir öğrenci yurduna yerleştirilemediğini söyledi. Erdoğan, bu öğrencinin de sorunuyla ilgilendi. 
     
Başbakan Erdoğan, buradan ayrılmadan önce gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 
     
"Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım tutuklandı. Bu konuda neler söylemek istersiniz?" diyen bir gazeteciye Başbakan Erdoğan, "Yargının vermiş olduğu bir karar. Benim şu anda bu karar üzerinde herhangi bir yoruma girmem doğru olmaz. Bunların gerekçesinde ve var ne yok bunları da zaten bilmiyorum" karşılığını verdi. 
     
Bir gazetecinin "Kararın ardından özellikle Bağdat Caddesi'nde taraftarlar taşkınlık yapmış. Basın mensuplarına saldırılmış, etrafa zarar verilmiş" sözleri üzerine Erdoğan, şunları kaydetti: 
     
"Tabii burada özellikle Fenerbahçe sevdalılarının, Fenerbahçe taraftarlarının bu tür yargıya intikal etmiş kararları olgunlukla karşılamaları bana göre özgürlükler noktasında demokratik parlamenter sistem içerisinde, Fenerbahçe camiasına da yakışan bir tavır olmalıdır. Yani bu konu da her zaman söylüyorum, ben de bir Fenerbahçeliyim ama bunu olgunlukla karşılamamız lazım. Çünkü yargı böyle bir karar veriyor. Burada aslolan şey gerçek kişilerle tüzel kişiler noktasındaki değerlendirmelerdir. Tabii bunun üst mahkemelere itirazları var. İnanıyorum ki Aziz Bey'in şu anda avukatları o süreci de takip edecektir. Temenni ederiz ki sonu hayırlı olur."