Erdoğan'dan İhsanoğlu'na: Nankör

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ağırlıklı olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve adını vererek Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirdi.

Erdoğandan İhsanoğluna: Nankör
23 Temmuz 2014 Çarşamba 19:59 tarihinde eklendi.
Başbakan Erdoğan, Bahçeli'nin sokağa çıkamaz hale geldiğini söylerken İhsanoğlu için 'nankör, gözüne dizine dursun' ifadesini kullandı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan beraberinde eşi Emine Erdoğan ile birlikte Ana uçağı ile Adana Havaalanı'na geldi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ve diğer ilgiler tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan, Başbakanlık otobüsü ile Adana Valiliği'ne geçti. Yol boyunca oyuncak dağıtan Başbakan Erdoğan, Vali Büyük'ten bir birifing aldı. Ziyaretin ardından Başbakan Erdoğan İstasyon Meydanı'ndaki miting alanına geçti. Yaklaşık 7 bin kişinin doldurduğu miting alanında yan yana dizilen kamyon kasalarına yerleştirilen 26 dev vantilatör ile alan serinletilmeye çalışıldı. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısında ölenler için ilan edilen 3 günlük yas nedeniyle miting alanında müzik yayını yapılmadı. Gölgede 32 derece sıcaklık ve yüzde 60 nemin etkisinde şemsiye açarak korunmaya çalışan vatandaşlara şapka, bayrak ve su dağıtıldı. Oruç olanlar suları başlarından aşağıya dökerek oruç tutmayanlar ise içerek serinlemeye çalıştı.
 
'BAHÇELİ SOKAĞA ÇIKAMIYOR'
Konuşmasının ilk bölümünde 12 yılda ülkeyi hangi düzeye getirdiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, 12. cumhurbaşkanlığına aday bu hizmetlerle aday olduğunu belirtip, diğer 2 aday için "Diktikleri bir taş varmı?" diye sordu. Hedeflerinin 2023'te dünyanın ilk 10 arasına girmek olduğunu yineleyen Başbakan Erdoğan, insanları Türk, Kürt, Laz oloduğu için değil, Allah onları da yarattığı için sevdiğini, ancak adaylardan birinin Kürtçülük yaptığını, diğerinin de kendisini kutsal saydığını öne sürdü.
 
10 Ağustos seçiminde ya yeni, ya eski Türkiye tercihi yapılacağını, bağımsız bir Türkiye için tercih yapılacağını söyledikten sonra, "CHP'ye, MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum" diyerek başlayan Başkan Erdoğan şunları söyledi: "Çankaya'ya çıkamaz, dizlerinin bağı çözülür, diyordu. Bahçeli'ye soruyorum; meydanlarda yok, ortada yok. Göreniniz var mı? Dizlerinin bağı çözüldü, milletin içine çıkacak yüzü yok. Şimdi sokağa çıkamıyor. Devrimci işçi partisiyle MHP'yi ortak etti. Bunu MHP'li kardeşlerime anlatamıyor. 10 Ağustos'tan sonra o koltukta da daha fazla oturamayacak."
 
Konuşmasında Gazze ve Suriye'deki gelişmeleri değerlendiren "İsrail'in vahşice bombalamayı sürdürdüğünü" söyleyen Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yüklendi. Başbakan Erdoğan, "Türkiye artık İsrail'e nöbetçi ülke olmayacak" dedikten sonra "Eeeey Ekmeleddin senin ne olduğunu iyi biliriz. 8 yıl monşerlik yaptı. Emanete ihanet etti. İsrail'in zulmune göz yumdu. Nankörlük yaptı. Gözüne dizine dursun" diye konuştu.
 
Gazze'deki yaralıları Türkiye'ye getirip tedavi ettirmek için talimat verdiğini de açıklayan Erdoğan, kapalı olan kapıların açılmasına çalışıldığını da açıkladı. Konuşmasının son bölümünde, 'paralel yapı' ile mücedelesini Cumhurbaşkanlığı döneminde de sürdüreceğini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu daha başlangıç, ulusal güvenliğimizi tehdit edenler bunun hesabını verecek" dedi.
 
HIRSIZLIKLARI DA ANLAT DEYİNCE GÖZALTINA ALINDI
 
Başbakan Erdoğan'ın miting konuşmasının ardından Adana'ya yaptığı hizmetleri anlatırken, kalabalık arasındaki bir kişi 'hırsızlıkları da anlat diye bağırdı.' Bunun üzerine ismi henüz açıklanmayan eylemci sivil polisler tarafından yaka paça gözaltına alınıp miting alanından götürüldü.
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN 22 TEMMUZ OPERASYONU DEĞERLENDİRMESİ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da yaptığı konuşmada, 22 Temmuz operasyonunu değerlendirdi. Erdoğan 'İşte şu anda bunların hesabı soruluyor' diyerek şunları kaydetti; "İstanbul operasyonu budur. Şimdi hesap soruluyor. Bakın şimdi ortaya neler çıkacak neler. Birileri 'Delile ulaşılmadan bu tür şeyleri yapmak doğru değil' diyor. Onların canı yanmıyor ki, bizim canımız yanıyor. Onların sırtında yumurta küfesi yok. Bu ülkenin Başbakanını, bakanlarını, iş adamlarını dinlemek suretiyle her türlü santajı, montajı oluşturulanlar bunlar işte. O dün toplananlar, şimdi bunların hepsi tek tek ortaya çıkacak. CHP, ihanet operasyondan rahatsız olmuş, varsın olsun. Benim, diğer ülkelerin devlet başkanlarıyla yaptığım telefon görüşmlerini dinlemişler. Bakan arkadaşlarımın son derece önemli görüşmelerini, sayın Mahmud Abbas'la yaptığım görüşmeyi dinlediler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunun hesabını sorar, soruyor. Sanmayın ki mesele sadece Gazze, Filistin meselesidir. Mesele aynı zamanda Türkiye'nin bağımsızlığı meselesidir. Gezi olaylarını niye çıkardılar, İsrail'e nöbetçi olmayı reddeden bu hükümeti devirmek için çıkardılar. 17-25 Aralık operasyonlarını niye yaptılar? Gazze için sesini yükselten hükümeti susturmak için yaptılar. Şimdi de ortak bir aday çıkardılar. İsrail zulmüne susan bir cumhurbaşkanı olsun diye piyasaya sürdüler. Bu ülkeye hiç kimse istikamet çizemeyecek."