Erdoğan'dan İnönü'ye 'Berlin' şartı

Bakan Ertuğrul Günay'ın, 'tarihi doku' nedeniyle desteklemediği yeni İnönü Stadı'na, Başbakan Erdoğan'dan 'şartlı' onay çıktı.

Erdoğandan İnönüye Berlin şartı
12 Nisan 2012 Perşembe 08:20 tarihinde eklendi, 1.594 kez okundu.

 

Yeni İnönü, Berlin Olimpiyat Stadı gibi olacak!
 
Kültür ve Turizm bakanı Ertuğrul Günay'ın, 'tarihi dokunun bozulmaması' için karşı çıktığı İnönü Stadı projesi, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman tarafından, Günay'ın da bulunduğu ortamda Başbakan Erdoğan'a anlatıldı.
 
FikretOrman'ın, Almanya'daki Berlin Olimpiyat Stadı örneği Başbakan Erdoğan'ı ikna etti.
 
Yeni İnönü Stadı'na onay sürecini, Akşam gazetesinden Hakan Yaşar aktardı: 
"Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın 'İnönü'yü yıkamazsınız. Beşiktaş Stadı'nı başka yere yapsın' sözleri ile durum iyice kritik noktaya gelmişti...
 
Beşiktaş'ın çiçeği burnundaki Başkanı Fikret Orman, Başbakan'ın Erdoğan'ın Urimçi-Pekin seyahatine dahil oldu. Ertuğrul Günay da 10 saatlik yolculuktaydı ve Başbakan Erdoğan hem Günay'ı hem Orman'ı önce ayrı ayrı, sonra birlikte dinledi.
 
Erdoğan uzun yolculukta kafasına takılanları iki isme de sordu. Erdoğan, 'Rantsız çözüm'e 'evet' derken; yani otel ve alışveriş merkezi yok, Günay'ın 'Tarihi doku zarar görmesin' ısrarı devam etti ve devreye Orman girdi: 'Sayın Başbakanım, Sayın Bakanım... Berlin Olimpiyat Stadı buna çok iyi bir örnek. Almanlar tarihi dokuya zarar vermeden olimpiyat stadını günün şartlarına uygun şekilde yenilediler. Biz de aynı şekilde, tarihi dokuyu bozmadan yapabiliriz.'"
 
Bunun üzerine hem Erdoğan'ın hem de Günay'ın ikna olduklarının belirtildiği haberde, Orman'ın değerlendirmesine de yer verildi. "İnönü için o yolculuğa gitmek gerekiyordu. Berlin Olimpiayt Stadı modelini uygulayacağız."