Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı

Erdoğandan önemli açıklamalar
04 Ekim 2015 Pazar 12:58 tarihinde eklendi.
Fransa'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ziyareti öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu. 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Suriye'ye yaptığı hava operasyonlarını değerlendirdi. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "Rusya'nın Suriye'deki operasyonların Türkiye açısından kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Bu durum Rusya'yı bölgede zamanla yanlızlığa götürür. Türkiye'ye rağmen attığ bu adımlar bizi üzmekte ve tedirgin etmektedir. Rusya'nın Suriye ile bir sınırı yok. Rusya burada neyi gerçekliştirme gayreti içinde. Suriye de rejim böyle bir talepte bulundu diye gerçekleştiriyor. Her rejim istedi diye böyle bir operasyon yapma zorunluluğu yok." 
 
Rusya'nın attığı adımlar hayra alemet değildir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya şu anda İran, Irak ve Suriye ile işbirliği sonucu böyle bir adım atmıştır" dedi.
 
"RUSYA DA İRAN DA SAVUNUYOR"
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet terörü estiren bir Esad var ve bu devlet terörü estiren kişiyi ne yazık ki bakıyorsunuz Rusya da savunuyor, İran da savunuyor. Bunları söylediğimiz için rahatsız olanlar da var. Sortiler kimden yana, rejimden yana. Rejimle işbirliği yapan ülkeler tarihe bunun hesabını vereceklerdir."
 
SURİYELİ KÜRTLERE SİLAH 
 
ABD'nin Suriyeli Kürtlere doğrudan silah vereceği iddialarıyla ilgili de görüşlerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları belirtti: 
 
"Zaman zaman kulağımıza geliyor, 'Kürtler DAEŞ'e karşı savaşıyor' ifadesi. Bu bir defa çok yanlış bir tespit. DAEŞ'e karşı şu anda topraklarını koruma mücadelesi verenler olduğu gibi biz de DAEŞ'e karşı mücadele veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Niye Terör örgütüdür de onun için ama bir diğer terör örgütünün, bir başka terör örgütüyle mücadele vermesini 'Bunlar iyi teröristtir' anlayışıyla ele almak, masaya yatırmak, bir defa adaletli bir yaklaşıma ters düşer."
 
"YSK YANLIŞA DÜŞMÜŞTÜR" 
 
YSK'nın seçim sandıklarıyla ilgili kararını da değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda görüşlerini şöyle belirtti: 
 
"Bir kavramı yanlış tespit ediyoruz. Sandık taşıma olarak değil. Burada sandıkların yer belirlenmesi olarak bunu değerlendirmemiz lazım. Zaten YSK’nın yanlışa düştüğü yer de burada olmuştur. Oy kullanma mahallerini ilçelerde ilçe seçim kurulları belirler. YSK bunlarla pek ilgilenmez. Yani oy nerede kullanılacak hangi sandık nereye yerleştirilecek belirlemeyi onlar yapar. Bu seçimlere giderken belli bölgelerdeki sıkıntıları göz önüne alarak vatandaşın demokratik hakkını kulanma hakkını en ideal şekilde hazırlama sorumluluğu kimdedir. Sandık mahallerinin belirlenmesi konusunda bazı ilçe seçim kurulları bazı yerler belirledi. YSK kararı bunları da yok saydı. Temenni ederim 7 Haziran'da yaşadığımız sıkıntıları yaşamayız. Yaşarsak bunu sorumlusu YSK’dır."
 
AHMET HAKAN AÇIKLAMASI 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un darp edilmesiyle ilgili de şunları söyledi: 
 
"Bu konuyla ilgili olarak her zaman şiddetin karşısında olduğumuzu zaten söyledik. Bununla ilgili de basın başdanışmanım gerekli açıklamaları yapmanın ötesinde kendisiyle bu görüşmeleri yaptı. Ama şunu da bilmemiz lazım. Olayı tasvip etmek mümkün değil ancak köşelerinde zaman içerisinde başka köşe yazarlarını lanetleyen, onları hedef gösteren yazılardan da bu arkadaşlarımızın kaçınması lazım."