Erdoğan'dan şike soruşturmasıyla ilgili açıklama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmaya ilişkin, ''Yargı bir karar vermiş, bu karar doğrultusunda bir operasyon yapmışlar. Temenni ederiz ki sıkıntı verici bir durum ortaya çıkmaz'' dedi.

Erdoğandan şike soruşturmasıyla ilgili açıklama
03 Temmuz 2011 Pazar 19:06 tarihinde eklendi, 1.331 kez okundu.

Kütahya'nın Simav ilçe merkezinde kurulan Muradınlar Mahallesi'nde kurulan geçici prefabrike konutlarının bulunduğu alana gelen Başbakan Erdoğan, yaptığı incelemelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

     
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmaya ilişkin soru üzerine Erdoğan, "Konu hakkında şu anda bilgi sahibi değilim. Detaylı bilgim olmadığı için değerlendirmede bulunmam doğru olmaz. Ancak detaylı bilgiler elimde olduğu zaman değerlendirmeler yapabilirim. Yargı bir karar vermiş, bu karar doğrultusunda bir operasyon yapmışlar. Temenni ederiz ki sıkıntı verici bir durum ortaya çıkmaz" diye konuştu.

"TÜKÜRDÜKLERİNİ YALAYACAKLAR"
 
Simav'da depremzedelere seslenen Başbakan Tayyip Erdoğan, yemin etmeyen CHP'li milletvekillerini eleştirdi. Erdoğan, "Demokrasinin yeri Meclis'tir. Millet size 'git çalış' dedi. Siz çalışmadan para kazanıyorsunuz. Siz gelmezseniz de Meclis çalışır. Tükürdüklerini yalayacaklar" diye konuştu.
 
Öte yandan, İkindi ezanı okunmaya başlarken konuşmasına ara veren Başbakan Erdoğan ezanın bitmesini beklerken, Richter ölçeğine göre 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Başbakan Erdoğan'ın konuşma yaptığı alandakiler deprem olduğunu fark etti, ancak halk sarsıntılara alışık olduğu için panik yaşanmadı. Depremi hisseden bir vatandaş "Başbakanım deprem oluyor" diye bağırdı.