Erdoğan'ı ayetle vurdu

Ali Bulaç, Erdoğan'ı bugün ayetle vurdu ve peygamber döneminde yaşanan olayla kıyasladı.

Erdoğanı ayetle vurdu
27 Şubat 2014 Perşembe 09:17 tarihinde eklendi.
Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç, Erdoğan'a peygamberi örnek gösterdi. Peygamberin Hz. Ayşe olayında, Erdoğan'ın sık kullandığı “Bu bana ve aileme atılmış çirkin bir iftiradır” savunması yapmadığını hatırlatan Bulaç Erdoğan'a yargı yolunu gösterdi. Bula Erdoğan'ı cehennemle de korkutarak 'Ahirette cezan katmerli olur' hatırlatması yaptı.
 
“Kendinizi temize çıkarıp-durmayın. O, sakınanı daha iyi bilendir.” (53/Necm, 32.) Allah insanı, insanın mayasını, özünü bilir.
 
YARGILANMALIDIR 
 
İnsan herhangi bir suçlama, şüphe veya zanla karşı karşıya kalmışsa ve eğer sahiden temiz olduğuna inanıyorsa, yapması gereken şey adil yargının soruşturma ve kovuşturmasına razı olması, yargılanıp temize çıkmaya çalışmasıdır.
 
PEYGAMBER "İFTİRADIR" DEMEDİ 
 
Bu konuda Hz. Peygamber (sas)’in takip ettiği yol referans alınmalıdır. Meşhur ‘ifk olayı’nda Hz. Aişe (r.anha) büyük bir iftiraya uğradı. Sefer dönüşünde kafilenin gerisinde kaldığı ve tek başına yolculuk yapmayı göze alamadığı için arkadan yetişen bir sahabenin eşliğinde Medine’ye dönünce İslam’ın ve Hz. Peygamber’in aleyhinde fırsat kollayan münafıklar, Hz. Aişe’ye çirkin bir iftirada bulunup bunu yaymaya, maalesef ‘kalplerinde hastalık olanlar’ da ‘acaba?’ diye sormaya başladılar.
 
Hiç kuşkusuz Hz. Peygamber, eşinin iffet ve namusuna güveniyordu, ama değil mi ki bir kere zihinleri bulandıran bir iddia ortaya atıldı, bunun vuzuha kavuşturulması gerekirdi. Bir peygamber veya ‘devlet başkanı’ olarak “Bu bana ve aileme atılmış çirkin bir iftiradır” deyip meseleyi kapatabilirdi, ama öyle yapmadı, kendisinin de üstünde olan yüce Allah’ın vahy ile eşini temize çıkarmasını bekledi. Üzüntü, acı ve zorlu sınavla geçen bir ayın sonunda vahy indi, Hz. Aişe’nin masum olduğu bildirildi. (24/Nur, 11-20.)
 
AHİRETTE CEZASI KATMERLİ OLUR 
 
‘Yargı’ hüküm verir. Hâkim, mahkeme, muhakeme aynı kökten gelirler. Adalet doğru hükümle tesis edilir, adaletin tesisini hedefleyen hüküm her hak sahibine hakkının verilmesini sağlar. Hâkimin ve mahkemenin hem bağımsız hem tarafsız olması hükmün tesisinde olmazsa olmaz şarttır. Kendi hâkimini tayin eden zanlı veya şüpheli eline beraat kâğıdını alsa bile insanların vicdanında ‘zanlı’ olmaya devam eder. Dünyada hesabı verilmemiş bir suç fiilinin ahiretteki cezası katmerli olur.