Erdoğan'ın balı zehirli çıktı

Erdoğan'ın, yoğun temposuna rağmen zinde kalmasının sırrının kestane balında olduğu ortaya çıkmıştı. Almanya'nın Türkiye'den ithal ettiği kestane balında da zehir çıktı.

Erdoğanın balı zehirli çıktı
20 Nisan 2011 Çarşamba 08:31 tarihinde eklendi, 1.355 kez okundu.

 

Geçtiğimiz ay, 5 gün boyunca Moskova, Kazan, Çanakkale, Mekke, Medine ve Cidde'de temaslarda bulunan Başbakan Erdoğan'ın, yoğun tempoya rağmen nasıl zinde kaldığı merak konusu olmuş ve Erdoğan'ın 'kestane balı' tükettiği ortaya çıkmıştı.
 
Başbakan Erdoğan, kendisiyle birlikte seyahat eden bir gazetecinin uçakta rahatsızlanması üzerine zindelik formülünü anlatmıştı:
 
"Ilık su içine bir tatlı kaşığı kestane balı karıştırıp hemen getirin. İçsin, hiçbir şeyi kalmaz."
 
İşte o kestane balını Türkiye'den ithal eden Almanya, ürünün içinde zehirli bitkisel madde tespit edildiğini açıkladı.
 
Stuttgart kentindeki Kimya ve Veteriner Araştırma Dairesi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'den ithal edilen kestane balında zehirli "grayanotoksin" maddesine rastlandığı belirtildi. Söz konusu maddenin çiçeklerde, yapraklarda ve polenlerde görüldüğü, üzerinde araştırma yapılan bala bu zehirli maddenin polen toplayan arılar vasıtasıyla girmiş olduğu ifade edildi.
 
Baldaki zehirli maddenin, insanlarda mide ve bağırsak rahatsızlığı gibi zehirlenme belirtileri gösterdiği kaydedildi.
 
Başbakan Erdoğan'ın Zaman gazetesinin Ankara temsilcisi Mustafa Ünal'a tavsiyesiyle duyulan kestane balı hakkında bilgiler de gündeme gelmiş ve Alman bilimadamlarının araştırmalarına göre, yara tedavisinde antibiyotikten daha etkili olduğu belirtilmişti

NTV