Erdoğan'ın damadının İHA'sı 12'den vurdu

Türk mühendisleri tarafından tasarlanan yerli İnsansız Hava Aracı (İHA) Bayraktar, dün yapılan testlerde MAM-L tipi harp başlıklı akıllı mühimmat attı. Kale-Baykar ortaklığında geliştirilen taktik sınıftaki İHA'dan Konya atış sahasında ateşlenen Roketsan'ın geliştirdiği mühimmat, 8 kilometreden hedefini tam isabetle vurdu.

Erdoğanın damadının İHAsı 12den vurdu
30 Nisan 2016 Cumartesi 09:10 tarihinde eklendi, 1.233 kez okundu.
Bayraktar, ilk atış testini geçtiğimiz yıl aralık ayında yapmıştı. Mühimmatların üzerine yazılan ‘Beni at, onu atma', ‘Atcem deyon atmeyon' yazıları ile dikkat çekmişti. İlk atış üzerinde harp başlığı olmayan test mühimmatı ile gerçekleştirilmişti.
 
Testlerin ardından Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, fotoğrafları Twitter hesabı üzerinden paylaşarak "Ne kadar gurur duysak az, gözümüzdeki yaşlarla, Herşeyi Milli olan İHA'mız hedefi tam isabet vurdu. Nerden nereye" diye yazdı.
 
Bu testlerde birlikte silahlı İHA için ‘kalifikasyon' aşaması tamamlanmış oldu. Önümüzdeki aylarda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin testlerinin yapılarak Bayraktar İHA'larının silahlı olarak da kullanılması planlanıyor.
Halen devam eden testlerde, İHA'nın mühimmat taşıyacak şekilde görev yapması planlanıyor. Roketsan'ın insansız hava aracı platformları için geliştirdiği MAM-L ve MAM-C mühimmatlarının ağırlıkları 22,5 kilogram. 10 kilogram ağırlığında harp başlığına sahip güdümlü mühimmat, 8 kilometreden hedefini vurabiliyor.
 
ACİL İHTİYAÇ
Kilis'te meydana gelen IŞİD'in füze saldırılarının ardından Türkiye bölgede operasyon yapılması için İncirlik'te konuşlandırılmış ABD'ye ait Predator silahlı İHA'ları talep etmişti. Bayraktar İHA'larının bu özelliğe kavuşması ile bölgede silahlı olarak görev alması planlanıyor.
 
 
ERDOĞAN'IN DAMADICUMHURBAŞKANI
 
Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile İnsansız Hava Aracı imal eden Baykar Makina’nın sahibi Özdemir Bayraktar’ın oğlu Selçuk Bayraktar geçtiğimiz günlerde nişanlanmıştı.

DHA