Ereğlili balıkçılar 'Vira Bismillah' ile sezonu açtı

KOCAELİ'nin Karamürsel İlçesi'ne bağlı balıkçı kasabası Ereğli'de avlanma yasağının kalktığı 1 Eylül gecesi denize açılan balıkçılar, bereketli bir yıl dileğiyle, 'Vira Bismillah' dedi.

Ereğlili balıkçılar Vira Bismillah ile sezonu açtı
31 Ağustos 2016 Çarşamba 23:14 tarihinde eklendi.
Av sezonu açılışına katılan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, balıkçılara baklava ikram edip  Türk bayrağı verdi. Ereğli halkının büyük ilgi gösterdiği yeni av sezonu açılışının ardından, balıkçı tekneleri hep birlikte Ereğli'deki limandan dualar edilerek, sirenler çalarak, havai fişekler eşliğinde ayrıldı. Balıkçılar, 'Vira Bismillah' diyerek Marmara'nın serin sularına ilk ağlarını attı. 
 
Bu yılın bereketli geçmesini dilediklerini söyleyen CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, "Maşallah, uğurlu geçsin bol kazançlı geçsin, inşallah yüzleri gülerek gitti, gülerek dönsünler" dedi. 
 
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ise, "Biz de yüce rabbimden bereketli geçmesini niyaz ediyoruz. Bu çok emek isteyen bir meslek, hakikaten baştan hazırlanması daha sonra burada gördüğünüz seramoni güzel ama bunun hakikatten zahmeti çok fazla. Balıkçılarımıza bol bereketli bir av diliyoruz" dedi.
 
Bu yıl denizden bereket beklediklerini söyleyen balıkçı Necati Altıntoprak da, "Bütün hazırlıkları yaptık, makinelere baktık, vira bismillah deyip gece  denize açılacağız, balıkçıların temellerinden bir tanesi de önce selam, sonra rastgele deyip denize çıkacağız. Denizin ne kadar bereketli olacağını, bol olacağını bence birkaç gün sonra öğreniriz. Çünkü gerçekten her gün denizlerimiz çok kirleniyor. Düzensiz, kuralsız avcılıklar da var ama temel sorunlardan bir tanesi kirlilik ve balıkların havyar ve yumurta bırakacağı bir tane alan kalmadı. Her tarafa limanlar yapıldı ve balığın barınma şansı yok artık" dedi.