"Ergenekon büyük bir hadise"

Isparta'da eşi Nazmiye Demirel'in mezarını ziyaret eden 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, yarın karar çıkması beklenen Ergenekon davasıyla ilgili, "Umarım ki milleti, adaleti incitici kararlar çıkmaz" dedi.

Ergenekon büyük bir hadise
04 Ağustos 2013 Pazar 21:43 tarihinde eklendi.
Isparta'nın Eğirdir İlçesi Barla Beldesi'ndeki yazlığında dinlenen 9'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, bugün İslamköy'e geçti. Burada 30 Mayıs'ta toprağa verilen eşi Nazmiye Demirel'in kabrini ziyaret eden Demirel, ayakta dua etti, ardından 65 yıllık eşinin mezarı üzerine gül ve karanfil bıraktı. Demirel, özel doktoru Aylin Cesur'dan, bıraktığı gülleri mezarın üzerine yaymasını istedi.
 
Burada gazetecilere kısa bir açıklama yapan Demirel, Türkiye'ye bayram öncesi birlik beraberlik mesajı verdi. Demirel, "65 yıllık hayat arkadaşımızı, bütün akrabalarımızı, anamızı, babamızı ziyarete geldik. Fatiha okuduk. Kadir günüdür. Allah hepsine rahmet eylesin.

Bu mezarlıkta yatan, Türkiye'nin tüm mezarlıklarında yatan vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Memleketimiz birlik düzen içinde olsun. Barış olsun kardeşlik olsun. Bizim ailemiz hep bunun için uğraşmıştır. Tekrar Nazmiye Hanıma ve akrabalarımıza, hemşehrilerimize Allah'tan gani gani rahmet diliyoruz" dedi.
 
ERGENEKON AÇIKLAMASI
 
İslamköy'de daha sonra adını taşıyan külliyeye geçen Süleyman Demirel, burada da gazetecilerin gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yarın karar çıkması beklenen Ergenekon davasına ilişkin açıklamalarda bulunan Demirel, şöyle dedi: 
 
"Ergenekon çok büyük bir hadise. Umalım ki buradan Türkiye'yi, milleti incitici kararlar çıkmaz. Yani umalım ki adaleti incitici kararlar çıkmaz. Umalım ki hak yerini bulur, adalet olur ve haksız yere insanlar cezalandırılmaz. Suç olan varsa, ispatlanmışsa o ayrı mesele. Ama henüz 'Suçum nedir' diyene, 'Suçun şudur' denilemediği bir ortamda, henüz suçunu söylemeden cezayla cezalandırılması sürpriz yaratır. Bakalım ne olur. Biz Türk adaletine güveniyoruz."
 
MISIR'DA FACİA CEREYAN EDİYOR
 
Mısır'daki askeri darbeyi de değerlendiren Demirel, şöyle konuştu: 
 
"Mısır'da facia cereyan ediyor. Mısır ordusu neredeyse ikiye bölünmüş, halk ikiye bölünmüş. Daha çok halk ikiye bölünmüş. Ve seçimle gelmiş bir idare işten uzaklaştırılmış. Şimdi yeniden seçime gidilecek. Mısır büyük bir devlettir. Mısır'da istikrar olması, barış olması hem kendileri hem bölge hem de Türkiye için önemlidir.

Tabi Türkiye kendi menfaatlerini koruyacak biçimde hareket etme gayreti içerisinde. Bundan ilerisi için konuşmak, söylemek zor. Önümüzdeki günler neyin nereye varacağını gösterecektir. Umarım ki Mısır'daki durum bir iç savaşa, daha kanlı bir iç savaşa dönmez."
 
Demirel, İslamköy'deki Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'nin ise sonbaharda resmi olarak açılacağını açıkladı.

DHA