Ergenekon davası kararları Çin basınında

Silivri’de görülen ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 67'si tutuklu 275 sanığın yargılandığı Ergenekon davası kararları Çin basınında yer aldı.

Ergenekon davası kararları Çin basınında
05 Ağustos 2013 Pazartesi 19:50 tarihinde eklendi.

Çin’in resmi Xinhua Haber Ajansı’nın abonelerine geçtiği haberde, mahkemenin, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Türkiye'nin laik kesimi arasında on yıldır süren çatışmanın bir parçası olarak iktidardaki AKP hükümetini illegal yolarla devirme planı yapmakla suçlanan yaklaşık 300 şüpheli hakkındaki kararını açıkladığı kaydedildi.

2007 yılında bir gecekonduda bulunan 27 el bombasıyla başlayan davada, şüphelilerin, oluşturulan Ergenekon terör örgütü altında askeri darbeye zemin hazırlamak için silahlı ve yargısız infaz eylemleriyle suçlandığına değinen Xinhua, sanıklara verilen cezaları ele aldı. Xinhua aralarında Emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un da bulunduğu birçok sanığın müebbet hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu.

Gazeteci Tuncay Özkan ve Emekli General Veli Küçük’ün müebbet, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in ise 117 yıl hapse mahkûm edildiğini aktaran ajans diğer sanıkların aldığı cezalara yer verdi.

Ana muhalefetin, mahkemenin kararına yaptığı eleştiri ve alınan güvenlik önlemleri ile gözaltılar da yine Xinhua’nın haberinde verilen detaylar olarak göze çarptı.


CİHAN