"Ergenekon kararları gayrimeşru"

Kılıçdaroğlu, Ergenekon davası kararlarına ilişkin yaptığı açıklamada "Kararlar hukuken, siyaseten ve ahlaken meşru kararlar değildir" ifadesini kullandı.

Ergenekon kararları gayrimeşru
05 Ağustos 2013 Pazartesi 18:27 tarihinde eklendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Özel yetkili mahkemelerin verdiği kararlar; hukuken, siyaseten ve ahlaken meşru kararlar değildir. Bu mahkemelerin verdiği kararlar gayrimeşrudur.” dedi

Yazılı bir açıklama yaparak Silivri’de özel yetkili mahkemenin bugün açıkladığı kararları değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Demokrasilerde insanlar, siyasi otoriteye bağımlı özel yetkili mahkemelerde değil, bağımsız, hukukun üstünlüğüne inanan normal mahkemelerde yargılanırlar. Bu nedenle özel yetkili mahkemelerin verdiği kararlar; hukuken, siyaseten ve ahlaken meşru kararlar değildir. Bu mahkemelerin verdiği kararlar gayrimeşrudur.

Bu mahkemeler adalet dağıtmaz. Çünkü bunlar adından da anlaşılacağı üzere ‘özel yetkili mahkeme’lerdir. Bu mahkemeler siyasal gücün emrinde olan ve onun buyruklarını yerine getiren mahkemelerdir. “Hukukun üstünlüğü” kavramı bu mahkemeler için geçerli değildir. Bu mahkemelerin temel işlevi “üstünlerin hukukunu” yani siyasal iktidarın buyruklarını egemen kılmaktır." dedi.