Ergenekon mütalaası protesto edildi

Ergenekon davasında, aralarında CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmat Haberal'ın da bulunduğu sanıklar hakkında istenen ömür boyu hapis cezaları, Zonguldak'ta protesto edildi.

Ergenekon mütalaası protesto edildi
19 Mart 2013 Salı 18:53 tarihinde eklendi.

 

Yaklaşık 400 kişi, sanıkların fotoğrafları, pankartlar ve sloganlarla yürüdü.
 
CHP İl Örgütü, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Zonguldak Barosu, Emekçi Kadınlar Derneği, Genel Maden İşçileri Sendikası, İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği işbirliğinde düzenlenen yürüyüş için yaklaşık 400 kişi Madenci Anıtı önünde toplandı.

Kalabalık, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal ile birlikte CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve Doğu Perinçek'in fotoğrafları, Türk bayrakları ve CHP bayrakları ile yürüdü. Çeşitli pankartların yanında, 'Halkın iradesi tutsak' yazılı Mehmet Haberal'ın fotoğrafı bulunan afiş açan kalabalık, 'Silivri zindanı yıkılacak', 'Yurtseverler çıkacak, hesap soracak', 'Hainler Meclis'te, yurtseverler hapiste' sloganları attı. Gazipaşa Caddesi'ni takiben Valilik önüne gelen kalabalık, burada da sloganlarla tepkilerini sürdürdü. ADD Zonguldak Şube Başkanı Tayfun Özdemir, Ergenekon davasında açıklanan mütalaanın, Türkiye'de hukukun olmadığının göstergesi olduğunu savundu.
 
Kalabalık, basın açıklamasının ardından dağılırken, yürüyüşe katılan Mehmet Haberal'ın kardeşi Osman Haberal da istenen hapis cezalarına tepki gösterdi. Osman Haberal, "Bu savcılardan başka bir şey beklemek mümkün değildi. Olacağı buydu. Bundan sonra yasal süreci bekleyeceğiz. Gerekli savunmalarımızı avukatlarımız yapacak. Yargı ne derse herkes ona boyun eğecektir" dedi.

DHA