Ergenekon Partisi kepenk indirdi

ANAYASA Mahkemesi Ergenekon Partisi'nin hukuki varlığını sona erdirirken, partiyi kuran İzmirli Avukat 47 yaşındaki Tarcan Ülük, baskılar nedeniyle partiyi sadece bir yıl açık tutabildiğini söyledi.

Ergenekon Partisi kepenk indirdi
04 Mayıs 2016 Çarşamba 00:27 tarihinde eklendi.
Altı ay cezaevinde kaldığını kendisinin yerine geçen genel başkan Atilla Galimane'nin kalp krizi geçirerek öldüğünü belirten Ülük, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Aydın'da MHP'den milletvekili aday adayı olduğunu, şu anda da MHP'de genel başkan adayı Meral Akşener'e destek verdiğini söyledi. 
 
Anayasa Mahkemesi, Ergenekon Partisi'nin hukuki varlığını sona erdirdi. Yıllarca Doğru Yol Partisi'nde siyaset yaptıktan sonra 2011 yılında Ergenekon Partisi'nin kuran Avukat Tarcan Ülük, kapatılan partisinin beş yıldır aktif olmadığını belirterek, şunları söyledi: 
 
"Partiyi 2011 yılında kurdum. Ergenekon ismi Türklüğün dirilişini ve yücelişini anlatır. Bunun bir terör örgütü gibi anılıp itibarsızlaştırılmasına tepki olarak kurmuş ve Türklük adını koruma altına almıştık. Ancak emniyetin baskısı ile karşılaştık. Kurucular tek tek gözaltına alındı. Beni de bir tatlı firmasına tüketici mahkemesinde açtığım dava nedeniyle 'dava yoluyla şantaj' iddiasıyla gözaltına aldılar ve altı ay cezaevinde kaldım. Yargılamamı askeri casusluğa bakan yargıç yaptı. Bize operasyon yapanlar, daha sonra açığa alındı. Benden sonra genel başkan olan Atilla Galimane kalp krizi geçirerek öldü. İzmir'in Konak İlçesi, Üçyol Semtin'deki partinin il başkanlığı binasını bir yıl açık tutabildik. 2012 yılında MHP'ye geçtim. 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinden Aydın'da MHP'den milletvekili aday adayı oldum. Şu anda MHP genel başkan adayı Meral Akşener'e destek veriyorum. Ergenekon Partisi kapatılmasaydı da MHP ile birleşecekti."

DHA