"Ergenekon yöneticilerinden biri MİT üyesi"

Mehmet Eymür “Ergenekon” yapılanmasına ilişkin çok şey bilmediğini söyledi. Eymür, “ABD’de bulunduğum sırada duydum. Yöneticilerinden birinin MİT mensubunun olduğunu öğrendim” dedi.

Ergenekon yöneticilerinden biri MİT üyesi
06 Ağustos 2012 Pazartesi 15:21 tarihinde eklendi, 1.033 kez okundu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 215'inci duruşmasına CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile Hurşit Tolon, Doğu Perinçek, İbrahim Şahin ve Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 45 tutuklu sanık katıldı.

 
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Veli Küçük, Levent Ersöz, Hasan Iğsız ve Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 20 tutuklu sanığın gelmediği duruşmada, tutuksuz sanıklardan ise Yalçın Küçük, Nusret Senem, Gerit İlsever ve İbrahim Benli katıldı. Yalçın Küçük, Odatv davasından tutuklu bulunduğu için tutuklu sanık bölümünde yer aldı.
 
Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, tanık olarak çağırdıkları eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür'ün hazır olduğunu açıkladı. Duruşma salonunda tanık kürsüsüne alınan Eymür ile sanıklar arasına, güvenlik tedbiri nedeniyle 4 jandarma erinin yerleştirilmiş olması dikkat çekti.
 
Eymür'ün kimlik bilgilerini kayıtlara geçen Mahkeme Başkanı, sonrasında bildiklerini anlatmasını istedi. Eymür şöyle konuştu:
 
1966'da teşkilata girdim. Çocukluğum babamdan dolayı MİT lojmanlarında geçti. Uzun bir süre çalıştım. Hep aktif görevlerde yer aldım. Uzun görev süremin sonlarına doğru terörle mücadele alanında görev verildi. Sonrasında Amerika'da bir görev aldım ve ondan sonra da emekli oldum. O kadar çok şey biliyorum ki, o kadar çok olayın içinde yer aldım ki anlatmamdan ziyade sizin spesifik olarak soracağınız konulara yanıt verebilirim. Birçok olayı da sitemden yazdım zaten.
 
Mahkeme Başkanı'nın Ergenekon hakkında bildiklerini anlatmasını istemesi üzerine Eymür,"Ergenekon konusunda çok fazla bilgim yok. Ergenekon ilk ortaya atıldığında ben Amerika'daydım. İlk olarak o zaman ortaya atılmıştı. O zaman da sitemde bir yazı yazmıştım. Ama hep kulaktan dolma bilgilerdi. Görevimden dolayı bir bilgim yok" dedi.
 
Buradaki sanıklardan bazılarıyla, özellikle de İşçi Partisi Doğu Perinçek ve birçoğuyla problemlerimiz oldu. Yaptıkları asılsız yayınlar ve haberlerle defalarca ifşa ettiler, deşifre etmeye çalıştılar. Terör örgütlerinin hedefi haline getirdiler. Aramızdaki çekişme halen devam etmektedir. Yakın zamanda mahkemenizde Alaattin Çakıcı'nın da tanıklığına başvuruldu. Çakıcı, birtakım şeyler anlattı, bazı yayınlar yapıldı. Bunların hepsi asılsız, yıpratmak amaçlı yapılan şeyler. Bu iddiaların komik iddialar olduğu yapılan soruşturmalar neticesinde ortaya kondu. İddiaları soruşturan Cumhuriyet Savcılığı kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi. 2000 senesinden beri suikast iddiasını öne sürüyorlar. Mahkemeleri bu konuda bir hayli meşgul ettiler. Yanlış, asılsız ve kasıtlı yapılan şeylerdir.
 
Sanıklar arasında baska tanıdıklarım ve dostluk yaptığım kişiler de var. Veli Paşa'yı tanıyorum, Mardin'de beraber çalıştık. Ben bölge müdürüydüm, o da Mardin tabur komutanıydı. Güler Kömürcü'yü tanırım, Amerika'da komşuyduk. Tuncay Özkan'ı tanırım.
 
HABERTÜRK