"Ergenekoncuya oy moy yok"

CHP adayı İlhan Cihaner, “Ergenekon” soruşturmasında ele geçen bombaların kendi soruşturmasına ait olduğunu söyledi. Cihaner, ''Faili meçhullerse, darbelerse Ergenekon'a karşıyız. Ergenekoncuya oy yok'' dedi.

Ergenekoncuya oy moy yok
14 Mayıs 2011 Cumartesi 19:08 tarihinde eklendi, 1.849 kez okundu.

 

CHP'den milletvekili adayı İlhan Cihaner, Denizli Esnaf Sarayı Konferans Salonu'nda soru cevap toplantısına katıldı.
 
Cihaner, toplantıya katılan bir gencin “Neden alelacele milletvekili adayı oldunuz, aklanmayı beklemediniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:
 
"Bahsettiğiniz iddialar dokunulmazlık kapsamında değil. 2 yıl geçti Adalet Bakanlığı halen benden savunma istemedi. Önce HSYK'nın yeni yapısının oluşması beklendi.
 
Adalet Bakanlığı bizim yargılanmamızı istemiyor, bu şaibeyle devam etmemizi istiyor. O dosyanın kamuoyunun bilgisine sunulmasını istemiyor. 'Bundan aklanın öyle gelin' diyorsanız katılırım size. Bu sorunun başbakana, içişleri bakanına, cumhurbaşkanına da sorulmasını isterim."
 
EL BOMBALARININ SIRRI
Cihaner, "silahlı suç örgütüne üye olduğu" iddiasıyla ilgili olarak da şöyle dedi:
 
"Nerede silahlar? 6 tane el bombası bulundu başka bir şey yok. Şimdi düşünün bu suç örgütünün lideri 3. Ordu Komutanı. 3. Ordu Komutanının emrinde uçaklar var, tanklar var, silahlı on binlerce asker var.
 
Ben size kimsenin bilmediği bir şeyi de söyleyeyim. O el bombaları bu tutuklama nedeniyle benim elimden alınan başka bir hukuki soruşturmaya ait el bombaları. Maraş olayları ya da Sivas olayları sırasında olası bir iç savaşta köylere muhtemelen kontrgerilla tarafından dağıtılmış bombalar.
 
Yani Türkiye'yi 12 Eylül'e getirenlerle, beni parmaklıklar ardına gönderenler muhtemelen aynı zekada, aynı bakış açısına sahip insanlar. Herkesin başına gelebilir, bu bir sıra meselesi."
 
'ERGENEKONCUYA OY YOK'
"Herkesin kendine göre Ergenekon'u oluştuğunu" savunan Cihaner, şöyle konuştu:
 
“Ben buradan söylüyorum. Ergenekonculara, bizden de oy moy yok! Türkiye’yi 12 Eylül’e getirenler Ergenekoncularsa bizden de oy yok. Faili meçhulleri işeyenler Ergenekoncularsa bizden de oy yok. Türkiye’yi iç savaş eşiğine getiren Ergenekoncularsa bizden de oy yok.
 
Ama biz biliyoruz ki Maraş olayları olduğunda, İçişleri Bakanı olan Abdulkadir Aksu oranın vali vekiliydi. Biz biliyoruz ki 12 Eylül faşist cuntasının müsteşarı, sonraların değişmez bakanı Vecdi Gönül’dü.
 
Yani bu yandan bu mekanizmaların içinde olup, şimdi de iktidar da olup Deniz Gezmiş’in pankartları altında Erdal Eren’in pankartı altında yürüyüş yapıp, referandum da devrimci sol değerleri alabildiğine sömürüp, ondan sonra parasız eğitim diyen öğrencilerin kafasını patlatan bir yaklaşımdan, 12 Eylül’ün liderinin altına zırhlı verip, güncel darbelerin müsebbiplerinin altına zırhlı araçlar verip maaşlarına zam yapan bir siyasi iktidar, her halde 12 Eylülcü ya da Ergenekoncu sıfatını daha çok hak ediyordur."

NTV