Ergenekon'da 3 tahliye daha

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Veli Küçük, Levent Ersöz ve Fuat Selvi'nin tahliyesine karar verdi.

Ergenekonda 3 tahliye daha
11 Mart 2014 Salı 19:06 tarihinde eklendi.
Son olarak tahliye taleplerini değerlendiren İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Fuat Selvi'nin tahliyesine karar verdi.
 
Ergenekon davasında mahkeme Boğaç Kaan Murathan'ın da tahliyesine karar verdi. Semih Tufan Gülaltay'ın ise tahliye talebi reddedildi.
 
Bu arada İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davasında tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile Durmuş Ali Özoğlu'nun da tahliyesine karar verdi. Zirve davasında tutuklu olan Tolon cezaevinden çıkamayacak.
 
İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ile emekli Korgeneral Mehmet Eröz'ün tahliyesine karar verdi.
 
İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan eski Yarbay Mustafa Dönmez, eski Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım ile emekli Orgeneral Nusret Taşdeler'in tahliyesine karar verdi.
 
İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan emekli Binbaşı Fikret Emek ile SESAR Başkanı İsmail Yıldız'ın tahliyesine karar verdi.
 
Ergun Poyraz ve Kemal Alemdaroğlu da tahliyesine karar verilen isimler arasında yer aldı.
 
TAHLİYE EDİLEN İSİMLERDEN AÇIKLAMA
Tahliye edilen isimler arasında bulunun eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç cezaevi çıkışında açıklama yaptı.
 
Kılınç, ''Bugün Türkiye'nin çevresinde yaşanan olaylar malum. Ukrayna'daki gelişmeler Suriye'deki yaşananlar malum. Bu gelişmeler bizi Türkiye'nin geleceği açısından endişelendiriyor. 11 aydır cezaevindeyim. Biz Kemalist, Atatürkçü insanlarız. Halkımızın da o doğrultuda yürümesini istedik ancak birileri bu ülkenin insanlarını çağ dışına çıkarmak istiyor'' değerlendirmesinde bulundu.
 
Tahliye olan bir başka isim emekli Korgeneral Mehmet Eröz ise, ''Korgeneral rütbesinde görev yapmış bir kişinin söylediklerine inanılmadı mahkemeye sunulan düzmece delillere inanıldı. İçeride bıraktığım arkadaşlarım için yüreğim yanıyor'' dedi. Eröz, Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ailesine de başsağlığı diledi.
 
Yayınevi sahibi Durmuş Ali Özoğlu da 6 yıl sonra cezaevinden çıktı.
 
''Silivri Cezaevi'nden çıkıyor olmam bana çok mutluluk vermiyor'' diyen Özoğlu, hem Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan olay hem de Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesine atıfta bulunarak ''Kadınların ve çocukların can güvenliği olmadığı yerde hapiste olmak daha güvenliydi'' şeklinde konuştu.