Ergenekon'da avukatlara suç duyurusu

Ergenekon davasının dün görülen oturumunda stajer avukat Ece Unutmaz'ın duruşma salonundan çıkarılması talimatının ardından jandarma görevlilerine mukavemet ve fiili saldırıda bulunan avukatların kamera kayıtlarından tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Ergenekonda avukatlara suç duyurusu
12 Mart 2013 Salı 18:39 tarihinde eklendi.

 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki Ergenekon davasında konuşmak için söz isteyen tüm sanıklar, 15'er dakika olarak öngörülen talep süresinin yetersiz olduğunu söyledi. Tutuklu sanık Tümgeneral Hıfzı Çubuklu da Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi'ne ait bilgisayarın harddisklerine ilişkin naip hakim incelemesiyle alakalı değerlendirmelerde bulundu. Naip hakim raporunun büyük bir kısmını incelediğini söyleyen Çubuklu, incelenen bilgisayar ve internet siteleriyle ilgisinin bulunmadığını iddia etti. Kendisinin aleyhinde bir belge, tanık ya da sanık beyanı bulunmadığını öne süren Çubuklu, hakkında dava bile açılmaması gerektiğini söyledi.
 
Uzun süredir tutuklu yargılanmasını eleştiren tutuklu sanık Muzaffer Tekin de, dava kapsamında ifadesine başvurulan gizli tanık Boyabat'ın sözlerine değindi. Gizli tanığın insanların zekasıyla alay ettiğini öne süren Tekin, "İddia makamı bunlara nasıl itibar ediyor? O kişiliğe sahip bir insan benim çevreme giremez. Gizli tanık Boyabat, benim Sami Hoştan'ı tanıdığımı söyledi. Ben hiç Sami Hoştan ile bir araya gelmedim. Hoştan da beni tanımadığını söyledi. Yalancı tanıkla ilgili işlem yapılsaydı ben mahkemeye daha çok saygı duyacaktım. Herkes kalp taşır ama insan vicdan taşımazsa yük taşır. Bu davayı vicdan çözecek." ifadelerini kullandı.
 
Sanıkların ardından avukatları da konuşmaları için kendilerine verilen 15 dakikalık sürenin yetersiz olduğunu belirttiler. Saat 17.35'te de Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, avukatların taleplerinin alınmasına ara verdiklerini açıkladı.
 
Dünkü oturumda tablet bilgisayar ile görüntü çektiği gerekçesiyle dışarı çıkarılması istenen stajer avukat Ece Unutmaz'ın salondan çıkarılması için verilen talimat üzerine yaşanan olaylara ilişkin suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. Mahkeme Başkanı Özese, yaşanan olaylar sırasında jandarma görevlilerine talimat verilmesine rağmen dışarı çıkarılması istenen stajer avukat Ece Unutmaz'ın salondan ayrılmadığını söyledi. Diğer avukatların da Unutmaz'ın etrafında set kurarak topluca hareket ederek jandarma görevlilerine fiili mukavemet edip saldırıda bulunduklarını belirten Özese, duruşma görüntü kayıtlarının incelerek mukavemet eden avukatların tespit edilip haklarında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdiklerini açıkladı.
 
Duruşma, 14 Mart Perşembe gününe ertelendi.

CİHAN