Ergenekon'da bir tutuklama daha

Ergenekon davasında mahkeme, esas hakkındaki mütaalanın hazırlanması için dosyanın savcılığa gönderilmesine karar verdi.

Ergenekonda bir tutuklama daha
27 Kasım 2012 Salı 19:54 tarihinde eklendi.

''Ergenekon'' davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, hakkında yakalama kararı bulunan davanın sanıklarından YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler'in tutuklanmasına karar verdi.

 
''Ergenekon'' davasına bakan mahkeme heyeti, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için, davaya giren Cumhuriyet savcılarına 13 Aralık 2012'ye kadar süre verilmesini kararlaştırdı.
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, savcı Mehmet Ali Pekgüzel ile sanık ve avukatların taleplerine ilişkin alınan ara kararlar, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese tarafından açıklandı.
 
Buna göre mahkeme heyeti, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için, davaya giren Cumhuriyet savcılarına gelecek celseye kadar süre verilmesini kararlaştırdı.
 
Hakkında yakalama kararı bulunan davanın sanıklarından YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler'in tutuklanmasını karara bağlayan mahkeme heyeti, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ''Danıştay saldırısının delillerinin karartılması'' davasının bu davayla birleştirilmemesi yönünde görüş bildirdi.
 
Mahkeme, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ''Odatv'' davasının da bu davayla birleştirilmemesi yönünde görüş bildirerek, duruşmayı 13 Aralık 2012'ye erteledi.