Erhan Tuncel'in ifadesi tamamlandı

Hrant Dink cinayetiyle ilgili devam eden soruşturma kapsamında davanın sanıklarından Erhan Tuncel'in tanık sıfatıyla ifadesi alındı.

Erhan Tuncelin ifadesi tamamlandı
29 Kasım 2013 Cuma 22:20 tarihinde eklendi.
 
Erhan Tuncel soruşturmayı yürüten savcı Muammer Akkaş'a ifade verdi. 6 saat süren ifadenin Tuncel'in isteği üzerine görüntülü olarak da kaydedildiği öğrenildi. Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu da ifadeye katıldı. İfadenin ardından Tuncel tekrar cezaevine götürüldü.
 
Tuncel'in soruşturma ve dava sürecinde anlattıklarını daha detaylandırdığı belirtildi. Jandarmayla ilgisi olmadığını söylediği belirtilen Tuncel'in sadece o dönemde Trabzon'da görevli olan ancak cinayet günü İstanbul'da olduğu iddia edilen Uzman Çavuş Satılmış Şahin ile daha önceden tanıştığını söylediği kaydedildi.

Tuncel'in ağırlıklı olarak emniyet ile ve bağlantılı olduğu emniyet personeliyle ilgili konuştuğu kaydedildi. Tuncel'in süreçte adı geçen kişilerin dışında yeni isim vermediği iddia edildi. Tuncel'e Kamu görevlileriyle ilgili sorular sorulduğu, yardımcı istihbarat elemanı olarak bağlantılı olduğu görevlerin sorulduğu belirtildi.

DHA