Erivan'da cuma namazı için vize başvurusu

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Akdamar Adası'nda yapılan ayine karşılık Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bulunan Gök Mescit'te cuma namazı kılmak için Ermenistan'ın Tahran ve Gürcistan'ın Tiflis büyükelçiliklerine posta yolu ile başvuruda bulundu.

Erivanda cuma namazı için vize başvurusu
01 Eylül 2014 Pazartesi 16:32 tarihinde eklendi.
Türkiye'nin Ermeniler'in Akdamar Adası'nda dini tören düzenlemesine hoşgörüyle izin vererek iyi niyet adımı attığını belirten ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır bugün PTT Müdürlüğü'ne giderek posta ve faks ile resmi başvuru evraklarını gönderdi.

Diyalog kurulması ve sorunlar çözülmesi için Ermenistan'ın bir jest yapmasını beklediklerini ifade eden Gülbey, "Dışişleri Bakanlığımız bizim vize ve güvence konusundaki başvurumuzu üzerinden atarak Ermenistan büyükelçiliklerine yönlendirdi. ASİMDER olarak bu günden itibaren hem posta hem de faks ile Ermenistan'ın Tahran ve Tiflis büyükelçiliklerine giriş vizesi ve can güvenliği için resmi başvurumuzu yaptık. Bizim ülke olarak göstermiş olduğumuz hoşgörü karşılığında bakalım Ermenistan devleti de aynı hoşgörüyü gösterecek mi? Bizler hikayeleriyle büyüdüğümüz o topraklarda bir kez olsa bile gezip ibadet etmek istiyoruz" diye konuştu.