'Erkek olsaydın da yaptırmasaydın' sözü tahrik

İstanbul Bakırköy'de geçtiğimiz ay yaşanan cinayetle ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 1 aydır yürütülen soruşturma tamamlandı

02 Eylül 2009 Çarşamba 10:25 tarihinde eklendi.

İstanbul Bakırköy'de geçtiğimiz ay yaşanan cinayetle ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 1 aydır yürütülen soruşturma tamamlandı. İddialara göre, cinayet şöyle işlendi: "8 yıl önce evlenen Tahir-Dilek Daşdanoğlu çiftinin 2003 yılında Mahir Efe isminde bir çocukları oldu. Ancak Tahir Daşdanoğlu'nun işlerinin bozulması üzerine tartışmaya başlayan çift, Bakırköy Aile Mahkemesi'ne boşanma davası açtı. Hemşire Dilek Daşdanoğlu, çalıştığı Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin lojmanına taşındı, oğlu Mahir Efe'yi Bilecik'teki ailesinin yanına bıraktı. Boşanma davası devam ederken ayrı yaşayan çift, görüşmeye devam etti.

"UTANMIYOR MUSUN?"

Okulların kapanmasıyla Tahir Daşdanoğlu, kayınvalidesinin yanında kalan oğlu Mahir Efe'yi alıp İstanbul'a getirdi. Olaydan bir gün önce çift, oğullarıyla Başakşehir'de bulunan yüzme havuzuna gitti. Akşam da Bakırköy'deki evlerine döndü. Ertesi gün birlikte kahvaltı yaptı. Bu sırada eşinin cep telefonuna bakan Tahir Daşdanoğlu, Onur adlı bir kişiden gelen mesajları gördü. Hemşire eşine "Hiç utanmıyor musun? Bana ve çocuğuna hiç acımadın mı?" dedi. İddiaya göre Dilek Daşdanoğlu da "Sen erkek olsaydın da ben başkalarıyla mesajlaşmasaydım" yanıtını verdi.

Öfkelenen koca ölen babasından kalan ruhsatsız tabancayı aldı. Önce eşinin yüzüne bir yastıkla bastırdı ardından da tabancayı ateşledi. Cinayetten sonra da polise teslim oldu. Kocanın iddiaları üzerine telefonu inceleyen savcılık, mesajları tespit etti. Bunun üzerine savcı mesajları gönderen Onur D'nin ifadesine başvurdu.

24 YIL HAPİS YATABİLİR


Savcılık, Tahir Daşdanoğlu'nun, suçu eşinin haksiz tahrikleri altında işlediğini ileri sürerek davayı 'Kasten eşini öldürmek' suçu yerine 'Haksız tahrik altından eşini öldürmek' suçundan açtı. Daşdanoğlu, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyl yargılanacak.