Erkekler estetikte kadınları geçti

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin estetiğe ilgisi arttı. Erkekler son dönemde daha fazla estetik ameliyat yaptırıyor

Erkekler estetikte kadınları geçti
24 Ekim 2011 Pazartesi 09:43 tarihinde eklendi, 1.475 kez okundu.

 

İngiltere’de yapılan bir araştırma, erkeklerin de en az kadınlar kadar estetik yaptırmaya meraklı olduklarını ortaya koydu. Estetik cerrahlarla konuşan İngiliz gazete Times, erkeklerin vücutları için en fazla başvurduğu dört operasyonu açıkladı. Buna göre erkeklerin en çok tercih ettikleri estetik operasyon, koltuk altı hizasında sarkan veya biçimsiz bir şekle sahip olan göğüslerinin üstüne yağ enjekte ederek yaptırdıkları göğüs dirileştirme ameliyatı.
 
Erkeklerin ilgisini çeken bir diğer operasyonun ise göğüs altında biriken yağların alınması olduğu belirtildi. Estetik cerrahlar, erkek hastaların çoğunlukla istedikleri operasyonlardan birinin de alt karın kaslarının belirginleştirilmesi olduğunu açıkladı. Erkeklerin ilgilendiği bir diğer estetik operasyonu ise, bağırsak üzerinde tümsek görüntüsü sağlayarak adonis kasını belirginleştirmek. İngiliz Estetik Cerrahlar Derneği’ne göre, son bir yılda erkeklerin burun estetiği, göğüs şekillendirmesi, kaş ve boyun kaldırtma ile göz kapağı gerdirtme ameliyatlarında yüzde 7’lik bir artış görüldü. Bu oran kadınlarda yüzde 5’te kaldı.