Erkekler, kadınlar için yürüdü

Şişli'de toplanan bir grup erkek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında yürüyüş yaptı. ‘Kadına şiddete erkekçe hayır' sloganıyla yürüyen erkekler, "Bütün kadınlarımız çiçektir." mesajını verdi.

Erkekler, kadınlar için yürüdü
08 Mart 2013 Cuma 12:24 tarihinde eklendi.

 

Halaskargazi Caddesi'nde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, 'Kadına şiddete hayır', 'Kadına şiddete erkekçe hayır’ yazılı pankartlar taşıdı. Çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu grup, Cevahir Alıveriş Merkezi'ne kadar yürüdü. 
 
Yürüyüşe katılanlardan Ahmet Çetin, 8 Mart Kadınlar Günü dolasıyla erkekler olarak kadınlara destek vermek için toplandıklarını söyledi. Çetin, “Bugün kadınlarımız için buradayız. Bütün kadınlarımız çiçektir. Onları koklamalıyız. Erkekçe kadına şiddete hayır diyoruz.” dedi. 
 
Selim Çetinkaya da, kadına şiddet uygulayan bütün erkekleri protesto etmek için toplandıklarından bahsetti. Çetinkaya, “Kadına uygulanan şiddeti protesto etmek için burada toplandık. Biz kadınlarımız için buradayız. Kadınlar çiçektir. Onları kırmamalıyız.” ifadelerini kullandı.
 
Erkeklerin kadına olan şiddet uygulamalarına karşı yürümesini çok anlamlı bulduklarını söyleyen Belma Şentürk ise, “Gerçekten kadın olmak Türkiye’de ve dünyada olmak çok zor. Yine de her şeye rağmen erkeklerimizin burada bu yürüyüşü gerçekleştirerek bu duyarlılığı göstermesi bizi umutlandırıyor. Kadınlarımızı eğitmemiz gerekiyor. Her şeyden önce kadınlarımızı eğitmemiz gerekiyor. Kadın bir hayatta her şeydir.”
 
Öte yandan, yürüyüş esnasında toplum polisleri kadınlara karanfil dağıttı. 

CİHAN