Erkeklerle antrenman yapıyor

Zonguldak'ta, 3 yıl önce boksa başlayıp milli takıma yükselen ve kısa sürede Türkiye şampiyonluğu ile Avrupa 5'inciliği elde eden 16 yaşındaki Rabia Oruçoğlu, kadın boksör olmadığı için erkeklerle idman yapıyor.

Erkeklerle antrenman yapıyor
21 Ağustos 2014 Perşembe 12:18 tarihinde eklendi.
Mehmet Çelikel Anadolu Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi Rabia Oruçoğlu, eski milli boksör amcası Şendoğan Oruçoğlu'nun anılarından etkilenerek 3 yıl önce Yıldız Gençlik Spor Kulübü'nde boksa başladı. Yeteneğiyle dikkat çeken ve ilk yılını hazırlık çalışmaları yaparak geçiren Oruçoğlu, ikinci yılında ilk resmi maçına Isparta'da Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda çıktı. 50 kiloda dövüşen Oruçoğlu, çeyrek finalde rakibine yenilerek 5'inci oldu. Oruçoğlu, geçen ocak ayında İstanbul'da yapılan Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda ise rakiplerini nakavtla yenerek Türkiye şampiyonu oldu.
 
Kastamonu'da yapılan seçmelerde milli takım forması giymeye hak kazanan Oruçoğlu, geçen Temmuz ayında İtalya'da yapılan Yıldız Kızlar Avrupa Şampiyonası'nda ise milli forma ile 5'incilik elde etti.
 
Oruçoğlu, kulübünde başka kadın boksör olmadığı için erkek rakipleriyle idman yaparak müsabakalara hazırlanıyor. Erkeklerle idman yapmanın avantajları olduğu kadar zorlukları da olduğunu ifade eden Oruçoğlu, "Aslında güç açısından dayanıklılık kazandırıyor ama kızlarla daha da iyi olur. Ama kızlar boksa gelmiyor. Geldikleri zaman da birkaç idman gelip ondan sonra gelmiyorlar. Ben kızlara boks yapmalarını öneriyorum. 3 yılda 5 madalya kazandım. Amacım milli forma altında daha büyük başarılara imza atmak" dedi.
 
Antrenör İshak Tiryakioğlu ise Rabia'nın boks aşığı olduğunu, hiçbir idmanı kaçırmadığını söyledi.