Erman Hoca'dan büyük iddia

Kanalturk'te yayınlanan Telegol programında yorumcu Erman Toroğlu yeni bir iddia ortaya attı.

Erman Hocadan büyük iddia
12 Aralık 2011 Pazartesi 09:18 tarihinde eklendi, 3.906 kez okundu.

 

Şike yapanlara verilen hapis cezasını 12 yıldan 1-3 yıla indiren yasanın Meclis'ten geçmesinden sonra kulüpler küme düşme cezasının kaldırılması için düğmeye bastı.

Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Talimatı'nın 58. maddesinde yapılacak değişiklikle şikeye teşebbüs ve teşvikten küme düşme tamamen kaldırılacak. Küme düşme cezası ancak futbolcuların da katılımı söz konusu olduğunda uygulanacak.
 
"Çok sağlam bir kaynaktan" bilgi aldığını söyleyen Toroğlu "Federasyon geçtiğimiz arızalı sezonu oynanmamış sayacak. Paraların dağılımı değişmeyecek. Ancak o sezonun bir şampiyonu olmayacak. Talimatnameden de yöneticileri şike suçunu işleyen takımların küme düşmesiyle ilgili kısım çıkarılacak" diye konuştu. Bu iddiaya göre iddianamede adı geçen takımların küme düşme ihtimali olmayacak ayrıca geçtiğimiz sezonla ilgili şampiyonluk tartışması da bitecek. Küme düşen takımlar içinse bir uygulama gerçekleşmeyecek.
 
8 TAKIM KURTULACAK
 
Şike iddianamesinde Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Mersin İdmanyurdu, Manissapor, Sivasspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Giresunspor'un adı geçiyor. Bu takımlar şike yapmak, şikeye teşebbüs etmek ve teşvik primi almak ya da vermekle suçlanıyor. 58. madde değişirse hiçbiri küme düşme cezası almayacak, sadece puanları silinecek.