Ermenilerden çirkin saldırı

Fransa'nın başkenti Paris'te Champs Elysee Caddesi'nde bulunan Türk Turizm ve Tanıtma Ofisi'ne, bir grup Ermeni işgal eylemi gerçekleştirdi.

Ermenilerden çirkin saldırı
19 Nisan 2014 Cumartesi 11:24 tarihinde eklendi.
Binanın girişine kendilerini zincirleyen eylemciler, ofise kovalarla kırmızı madde serpti. Ofis önünde önlem alan polis, göstericilerden bazıların gözaltına aldı.
 
Paris'te, 'Yeni Nesil Ermeni Derneği' üyesi olduğu belirtilen bir grup eylemci, Türk Turizm ve Tanıtma Ofisi'ne çirkin saldırıda bulundu. Büyükelçilik kaynaklarından Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yapılan açıklamada, olayın dün akşam mesai saati bitiminde gerçekleştiği vurgulanırken, eylem sırasında bina içerisinde personel bulunmadığı belirtildi. Binaya fırlatılan kırmızı renkli maddenin kan ya da boya olabileceğini ifade eden yetkililer, gerekli mercilere şikayet başvurusunda bulunduklarını söyledi. 
 
Gösteri sırasında tevafuken olay yerinde bulunan Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) üyeleri de polise, Ermeni göstericilerin işgal eylemine müdahale etmediği için tepki gösterdi. Cihan'a konuşan UETD Fransa Başkanı Yalçın Şimşek, olay yerinde bulunan Fransız polisinin, Ermeni eylemcilerin 1,5 saate yakın sürdürdükleri işgale müdahalesiz kaldığını söyledi. Göstericilerin Türkiye aleyhine çok çirkin sloganlar attığını ve polise gösterinin izinsiz olduğunu söylediğini ifade eden Şimşek, ''En azından sloganları durdurmalarını istedik. Ama beni polisi tahrik etme suçundan gözaltına aldılar.'' diye konuştu. Şimşek'in kısa süreli gözaltı sonrası serbest bırakıldığı kaydedildi.
 
Ermeni haber sitesi Armenews'de yayınlanan haberde ise eylemin bir grup 'Yeni Nesil Ermeni Derneği' üyesi tarafından gerçekleştirildiği ve dökülen maddenin kan olduğu iddia edildi. Haberde, 'Ermeniler için adalet', '100 sene de geçse bırakmayacağız', 'Suçlu Türk Devleti' pankartları taşıyan eylemcilerden grubun lideri Loris Toufanian'ın polis tarafından gözaltına alındığı öne sürüldü.

CİHAN