Ermenilerden şok eden tepki

Şili ve Kolombiya'da Türk dizilerinin reyting rekorları kırması üzerine ünlü yapımcı Adrian Suar'ın Binbir Gece'yi Arjantin yayın dünyasına transfer etmesiyle birlikte ülkede yeni bir tartışma başladı.

Ermenilerden şok eden tepki
29 Ocak 2015 Perşembe 17:20 tarihinde eklendi.
Binbir Gece, Canal 13'de yayınlandığı ilk geceden itibaren  rakip kanalda aynı gün başlayan Brezilya dizisiyle kıyasıya rekabete girişti. Onurla Şehrazat'ın aşkı özellikle öğle kuşağı programlarında enine boyuna tartışılırken, Arjantin'deki  Ermeni Cemaati dizinin yayından kaldırılması için imza kampanyası başlattı.
 
Ermeni Basın Merkezi Prensa Centro Armenia, "Türk dizisinin sansürlenmesini istemiyoruz, ancak dizinin medyatik kullanımını protesto ediyoruz" başlıklı bir bildiri yayınladı.  Binbir Gece dizisinin  "hayasızca medyatik olarak kullanarak Ermeni Soykırımının 100. yıl anmalarının etkisini neutralize etmek" istenildiğinin savunulduğu bildiride  20. yy'ın ilk soykırımının sorumlusu olanTürk devletinin inkarcı politikalarını devam ettirdiği sözleri de yer aldı.
 
Ulusal Ermeni Konseyi'nin yayınladığı bildiride ise dizinin doğası gereği Türk kültürü ve turistik öğeleri barındırdığı ve diğer tüm diziler gibi ticari kaygılardan ötürü olumsuz ögeleri göstermekten kaçındığını vurgulayarak şöyle devam ediyor: "örneğin Taksim'deki olaylardaki devlet baskısını, dünyanın en fazla gazetecisinin hapiste olması gibi üzgün bir rekoru elinde tutma, facebook ve twitter gibi sosyal medyayı yasaklama uygulamaları ve Kürt azınlığa yapılan baskıları göstermez, Türkiye ancak halı, kahve, müzik ve güçlü aile bağlarından mevcuttur"
 
Dizinin yayınlandığı andan itibaren çeşitli kesimlerden ve Ermeni cemaatinden olumlu olumuz değişik tepkilerle karşılandığı, bazı durumlarda yapılan yorumların Türk halkına karşı bir öfkeye dönüşebildiğini ve bu durumun konsey tarafından kesinlikle onaylanmadığının belirtildiği bildiride "soykırımın sorumluğunun aynı zamanda inkarcı politikalarıyla kendi halkına da zarar veren Türk devletine ait olduğu" ifadeleri yer aldı.