Ermenileri kızdıran sponsorluk!

Türk Hava Yolları’nın Fransa Lig 1 ekibi Olimpik Marsilya ile sponsoruluk anlaşması yapması Marsilya’da yaşayan Ermeni diasporasını kızdırdı.

Ermenileri kızdıran sponsorluk!
11 Eylül 2013 Çarşamba 17:37 tarihinde eklendi.
Fransa’da yayınlanan Arme News’in internet sitesindeki habere göre aşırı milliyetçiliği, ırkçılığı ve Türk karşıtlığı ile bilinen Fransa Ermeni Dernekleri Koordinasyon Kurulu yaptığı basın açıklaması ile ’Mantığa aykırı’ olarak nitelediği bu sponsorluğu ’Ermeni diasporasının başkenti’ olarak niteledikleri Marsilya’yı ’kirlettiğini’ iddia etti. 
 
Sporda moral değerlerini temsil eden Olimpik Marsilya’nın 20’nci Yüzyıl’daki "Ermeni soykırımını" Türklerin yaptığını unutmuş olmasına inanmak istemediklerini belirten Fransa Ermeni Dernekleri Koordinasyon Kurulu, bu olayı Ermeni diyasporasına karşı bir ihanet olarak olarak kabul ettiklerini açıkladı.

Türkiye ve Azerbaycan’dan gelecek sponsorlukları Fransa’daki herhangi bir spor kulübünde görmek istemediklerini belirten kurul "Ermeni soykırımının" 100. yılında bu tür olayların kendilerini çok "üzdüğünü" açıkladı

DHA