Ermenistan ‘soykırım’ iddialarını abarttı!

Ermenistan'da başta başkent Erivan olmak üzere tüm bölgelerde sözde "soykırımı" anma etkinlikleri gerçekleştiriyor.

Ermenistan soykırım iddialarını abarttı!
24 Nisan 2013 Çarşamba 17:37 tarihinde eklendi, 1.172 kez okundu.

Erivan'da başta Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan olmak üzere iktidar ve muhalefet grupları Tsitsernakaberd'i (Soykırım Anıtı) ziyaret ettiler. Sarkisyan günün önemiyle ilgili yayınladığı beyanatında şunları söyledi: "Tarihin en eski bölgelerinin yerlileri tehcir yoluyla yok edilmiştir. 20. yüzyılın ilk soykırımının dünyanın bir kültürel değerini de yok etmiştir. Bugün, Türkiye'nin de yaptığı şekilde, bu insanlık suçunu inkar etmenin de bu suçu işlemek kadar kötü bir şey olduğunu tüm dünyaya duyurmak için çalışmalıyız. Bazıları bize, geriye değil ileriye bakmamız gerektiğini söylüyor. Fakat onlara esas cevabı Orhan Pamuk ve Hrant Dink mücadele ederek verdiler."

 
Binlerce Ermenistan yerlisi, diaspora Ermenisi ve yabancı temsilciliklerin ziyaret ettiği Tsitsernakaberd'de basına açıklama yapan iktidar partisi milletvekili Artak Zakaryan ise mutlaka tüm dünyanın gelecekte bu "suçun" yeniden işlenmemesi için gerekli gayreti göstereceğini söyledi.
 
Meclis Başkan Yardımcısı Eduard Şarmazanov ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşımlarını asla samimi bulmadığını dile getirdi. Şarmazanov," Türkiye'nin 2015'e varmadan işlediği 'suçu' kabul etmesi Türklerin yararına olacak" ifadesini kullandı.
 
"KÜRT SOYKIRIMI " İDDİASI
 
Ermenistan'daki Kürt Ulusal Konseyi Başkanı Knyaz Hasanov, Türkiye'nin bugün de Kürtlere karşı soykırım hazırlığında olduğunu ileri sürdü. 24 Nisan etkinlikleri sebebiyle basına demeç veren Hasanov, şunları belirtti: "Bugün Türkiye'de tüm hakları ellerinden alınmış, dilleri yasaklanmış ve attığı adımdan dolayı tutuklanan 20 milyon Kürt var. Müzakere sürecine rağmen Türk devletinin PKK'nın "özgürlük savaşçılarına" yönelik saldırıları devam ediyor. Bu, yeni bir soykırım hazırlığıdır." dedi.
 
RUS BÜYÜKELÇİ'DEN TÜRKİYE ALEYHİNE SERT AÇIKLAMA
 
Rusya'nın Ermenistan büyükelçisi Viyaçeslav Kovalenko ise anıtta yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Yıllar geçse de bu önemli gün asla unutulmayacak. Bugün Türkiye'de işlenen 'vahşice' ve 'barbarca' suçun mağduru olan insanların önünde boynumuzu eğiyoruz. Rusya'da bu insanlık suçunu bilmeyen vatandaşlarımızı da sonuna kadar bilgilendirmek için çalışacağız." ifadesini kullandı.

CİHAN