Eroğlu, 16 milyon liralık projenin temelini attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da Bolvadin ilçesine bağlı Kemerkaya beldesinde Kemerkaya Göleti ve Sulaması tesisinin temelini attı

Eroğlu, 16 milyon liralık projenin temelini attı
20 Kasım 2013 Çarşamba 14:18 tarihinde eklendi.

Bölgedeki toprakların yıllardan beri sulanmadığını ifade eden Bakan Eroğlu, bu barajın bölge çiftçisi için önemli bir gelir kaynağı olacağını söyledi. Eroğlu, “Buraya baraj yapılamaz deniliyordu. Biz geldik ve buraya iki tane baraj yaptık. Yapacağımız baraj ile çiftçilerimizin cebine her yıl 3 milyona yakın para girecek. Aynı zamanda burada balıkçılıkta yapılacak." dedi. Kemerkaya Yeditepe Deresi üzerinde inşa edilecek gölet ve sulama tesisi ile beldede 4 bin 340 dekar alan sulu tarıma açılacak. Projenin 16 milyon 450 bin liraya malolacak. Köy ve beldede yaşayan çitçilere yıllık 2 milyon 934 bin liralık gelir artışı sağlanacak.

Türkiye’nin büyüyüp geliştiğini ifade eden Eroğlu, 2002’ deki durumla şimdi durumun kıyaslandığında farkın görülebileceğini kaydetti. Eroğlu,eğitimden, sağlığa ve ulaşıma varana kadar Türkiye'de birçok alanda büyük dönüşümler sağlandığına dikkat çekti.


CİHAN