Eroğlu ve Hristofyas görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'la bugün yaptıkları görüşmede mülkiyet konusunu ele aldıklarını belirterek, Hristofyas'ın en başından beri, ''ne kadar toprak alacağımı bilmem lazım'' ısrarında olduğunu, toprak ve haritanın müzakerelerde en son görüşüleceğini söyledi.

Eroğlu ve Hristofyas görüştü
21 Şubat 2012 Salı 13:39 tarihinde eklendi.

Liderlerin, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenhaim'in ara bölgedeki konutunda yer alan görüşmesi sona erdi.
    
Cumhurbaşkanı Eroğlu, görüşmenin ardından makamına dönüşünde yapığı açıklamada, daha önce mülkiyette verilerin verilmesinin istendiğini anımsatarak, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a taahhütleri gereği, tapu dairesi ve diğer makamlardan aldıkları bilgileri, önceden değerlendirmesi için BM aracılığıyla Hristofyas'a verdiklerini, bugün o bilgileri tartıştıklarını söyledi.
    
Mülkiyet konusunun verilerle çözümlenecek bir konu olmadığını, önemli olanın kriterler ve kurallar olduğunu, bu konudaki kararlılıklarını bugün bir kez daha masaya koyduklarını ifade eden Eroğlu, ''Sayın Hristofyas'ın mülkiyet konusuna çok da sıcak baktığını söyleyemem. Çünkü, başından beri, 'topraktan ne alacağımı bilmezsem, mülkiyeti bağlayamayız' diye bir bir anlayışı var'' dedi.
    
Mülkiyet tartışmaları ilk başladığı günden beri, Hristofyas'ın, ''Ben toprakta ne alacağımı bilmem lazım '' dediğini ifade eden Eroğlu, BM Genel Sekreteri'nin raporunda da belirttiği gibi, ''toprak konusundaki harita en son, yani çok taraflı konferans tarihi belli olduktan sonra görüşülür'' yönündeki görüşüne göre hareket ettiklerini söyledi.
    
BM'nin mülkiyet uzmanlarının, müzakere heyetiyle görüşmelerinin sürdüğünü ve mekik diplomasisinin devam ettiğini kaydeden Eroğlu, bugünkü liderler görüşmesine başkanlık eden BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs özel Danışmanı Alexander Downer'ın öğleden sonra kendisini ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.