Eroğlu ve Müezzinoğlu temel atma törenine katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin Keşan ilçesinde Atıksu Arıtma Tesisi’nin temelini attı. İki bakan, butona birlikte bastı.

Eroğlu ve Müezzinoğlu temel atma törenine katıldı
17 Şubat 2014 Pazartesi 19:10 tarihinde eklendi.


Eroğlu, Keşan Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende kaptığı konuşmada, bin 1763 tane dev tesisin temelini attıklarını ve açılışını yaptıklarını söyledi.

Bunların 268 tanesinin baraj olduğunu anlatan Eroğlu, dünyanın da sayılı barajlarını Türkiye’nin yaptığını ifade etti. Eroğlu şunları söyledi: "Türkiye’nin en yüksek barajı 2011 yılına kadar Ermenek Barajı idi, biz yaptık 218 metre. Kendi rekorumuzu kendimiz egale ettik. Arkasından da Deriner'deki 249 metre yüksekliğindeki barajı yaptık. Şimdi de Yusufeli Barajı 280 metre, daha yükseğini kimse yapamayacak.”

Büyük barajları ve sulama tesislerini bitirmek üzere olduklarına işaret eden Eroğlu, şimdi bütün milletin derdinin sulama olduğunu ve şimdiye kadar 20 milyon dekar sulamayı hizmete açtıklarını belirtti. Eroğlu, 1000 günde 1000 tesisi bitirmek üzere bakanlık personeli olarak 1 Ocak 2012 tarihinde yemin ettiklerini ve yıl sonunda bunun 1071 tane olarak hizmete açılacağını söyledi.

MÜEZZİNOĞLU: AMERİKA’DA SAĞLIK ALANINDA NE VARSA BİZDE DE OLACAK

Müezzinoğlu, Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmada Amerika’da sağlık alanında ve varsa Türkiye’de de olacağını söyledi. Müezzinoğlu şöyle devam etti: "Londra’da sağlık alanında ne varsa İstanbul’da da, Ankara’da da olacak. Bizim vatandaşımız sağlık hizmeti için benim ülkemde de var diyecek. Hangi teknoloji ve bilimsel gelişme varsa bunların altyapısını yaptık. Her vatandaşımızın aile hekimi var. Son bir yılda bin 200 ambulans dağıttık."

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Keşan’da Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi’nde de öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı.


CİHAN