Eroin taşıyan kadınlara 22.5 yıl hapis istemi

Van'dan İstanbul'a iç çamaşırlarının altında eroin götürdükleri iddiasıyla Adana'da yakalanan 31 yaşındaki Hediye Fidan ile 21 yaşındaki Fazile Taş hakkında 22'şer yıl 6'şar ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.

10 Nisan 2013 Çarşamba 18:35 tarihinde eklendi.

 

 
Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, aldıkları ihbar doğrultusunda 5 Nisan 2013'de Gaziantep- Adana otoyolu kuzey çıkışında çalışma yaptı. Van'dan İstanbul'a giden yolcu otobüsünü durduran polis ekibi, özel eğitimli köpeklerle arama yaptı.

Köpeğin tepki verdiği yolculardan Fazile Taş ile Hediye Fidan gözaltına alıp üzerinde arama yaptı. Kadınların üzerinde, dış kısmına köpeğin koku almasını önlemek için kara biber konulup tülbentle sarıldıktan sonra lastikli korseyle biri karın bölgesine, biri bel bölgesine diğeri de iç çamaşırına gizlenmiş poşetler halinde toplam 7 kilo 520 gram eroin bulundu.
 
İfadelerinde kurye olduklarını itiraf ettikleri belirtilen Fazile Taş, "Pastanede tanıştığım ve adının Mustafa olduğunu söyleyen bir kişi, İstanbul'a götürülecek uyuşturucu olduğunu söyledi. Kilo başına 600 lira vereceğini söyledi. Ben de maddi sıkıntı içerisinde olduğum için kabul ettim. Paranın 600 lirasını aldım. Geri kalanını da İstanbul'da alacaktım" dedi.
 
Benzer ifade veren Hediye F. de hasta çocuğunun tedavisi için kuryeliği kabul ettiğini söyledi.
 
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, ifadelerinin ardından tutuklanan sanıklarla ilgili iddianamesini hazırladı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede kadınlar hakkında 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan 22'şer yıl 6'şar ay hapis cezası istendi.
 
Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

DHA