Erol Evgin'den o sözlere açıklama

'Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım. Hiç hakça değil' diyen Erol Evgin, gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaptı

Erol Evginden o sözlere açıklama
20 Haziran 2016 Pazartesi 19:35 tarihinde eklendi, 1.592 kez okundu.
Sanatçı Erol Evgin'in, HaberTürk gazetesinden Balçiçek İlter'e verdiği röportajda söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu. Evgin, demokrasi ile ilgili sözleri nedeniyle birçok kullanıcının tepkisini çekti.   
 
NE DEMİŞTİ? 
 
"Galiba eğitimli ülkeler için iyi bir çözüm demokrasi. Bize fazla geliyor. Bir manken kızımız 'Dağdaki çoban ile benim oyum bir mi?' olacak demişti hatırlarsanız... Hoş değil o tanım ama şunu düşünüyorum; Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım. Hiç hakça değil. Bana adaletli gelmiyor bu durum. Herkes seçebilmeli tabii. O parmak basan ablamız muhtarını seçsin, biraz daha iyi eğitim alanı belediye başkanını seçsin."
 
 Eleştirilerin ardından Erol Evgin bir basın açıklamasıyla şunları söyledi:
 
"Bir gazeteye verdiğim röportajda; sağlıklı bir demokraside eğitimin önemini vurgulamak için verdiğim bir örnekten yola çıkarak yorum yapanlardan, röportajın tamamını okumalarını rica ediyorum. O kısa sohbette adalet ve eşitlik kavramları birbirine girmiş gibi görünüyor olabilir. Benim adaletten, eşitlikten ve demokrasiden yana olduğumu beni tanıyan herkes bilir. Rahmetli Vehbi Koç’un ünlü sözleri benim de anayasamdır: “Devletim ve ülkem var oldukça ben de varım. Demokrasi varsa hepimiz varız.”