Erol Köse'ye çakma yıldız davası

Twitter’da yazdığı mesajlar nedeniyle onlarca ünlünün hakkında dava açtığı Erol Köse'nin başı yine belada!

Erol Köseye çakma yıldız davası
06 Haziran 2012 Çarşamba 08:43 tarihinde eklendi, 1.130 kez okundu.

 

Twitter’da yazdığı hakaret mesajları nedeniyle onlarca ünlünün hakkında dava açtığı ancak “O mesajları ben yazmadım” dediği için takipsizlik kararı alan prodüktör Erol Köse’nin işi bu kez zor... 
 
Acun Ilıcalı, mahkemeye sunduğu dilekçede Köse’nin twitter’da kendisiyle ilgili “medya şikecisi, başkalarıyla ortak olup para yediren, yaptığı programların başarılarını rüşvet vererek sağlayan, namussuz, patronunu dolandıran, sahtekâr, çakma yıldız gibi ifadeler kullandığını belirterek cezalandırılmasını istemişti. 
 
Cumhuriyet Savcısı Zeynel Sarıbuğa, hazırladığı iddianamede sanal ortamın açıklarından faydalandığına vurgu yaparak Erol Köse hakkında şantaj davası açılmasına karar verdi.  Köse, daha önceki davalarında hakkında açılmış birden fazla twitter hesabı bulunduğunu öne sürerek hakaret tweet’lerini kendisinin yazmadığını belirtmişti. Bu kez savcı, Köse’nin mesajları kendisinin yazdığını, belirtilen adresi aktif olarak kullandığını, bunu da magazin programlarına verdiği röportaj kayıtlarında kabul ettiğini vurguladı.
 
Savcı, “Sırf twitter.com sitesi ilgililerinin hesabın sahibini bildirmemelerinden kaynaklanarak suç işleyen kişinin suçtan kurtulması mümkün değildir. Yazılar tehdit, hakaret, iftira ve suç uydurma suçlarını içermekle birlikte asıl amacının şikayetçinin pes ederek isteklerini yapmaya razı etmek olup bu haliyle eyleminin şantaj suçunu oluşturduğu kanatine varılmıştır” ifadesine yer verdi.