'Erotik Gangnam' krizi

‘Gangnam Style’ videosuyla yıla damgasını vuran Güney Koreli şarkıcı Psy’ın, Japonya’da yayımlanacak erotik manga dergisinde ‘tecavüzcü’ olarak tasvir edilmesi Korelileri kızdırdı

Erotik Gangnam krizi
28 Aralık 2012 Cuma 09:08 tarihinde eklendi, 1.579 kez okundu.

Tüm dünyayı ‘Gangnam Style’ şarkısıyla kasıp kavuran, ancak bir türlü Japonya’da popülerlik kazanamayan Güney Koreli Psy, Japonya’da 31 Aralık’ta yayımlanacak olan dergide ‘tecavüzcü’ ve ‘sapık’ olarak resmedildi.


‘Sakura-so no Pet na Kanojo’ adlı bir anime dizisinden uyarlanan ‘Samuge-so no Kimchi na Kanojo’ adlı erotik derginin geçtiğimiz günlerde internete sızan birkaç sayfası pek çok Koreli tarafından tepkiyle karşılandı. Animenin internete düşen sayfalarından birinde ünlü şarkıcı; siyah güneş gözlükleri, takım elbisesi ve papyonuyla “Gangnam Style!” diye bağırarak animenin baş karakterlerinden Sorata Kanda’ya bir tekme savuruyor.
 
Karikatür krizi
 
Derginin bir başka sayfasında ise geçtiğimiz ay her iki ülke animeseverleri arasında yaşanan ‘samgyetang tartışma’sına göndermelerde bulunuluyor. Üç kişilik bir Kore çetesi, animenin başrolündeki üç kadın karakteri önce kaçırıyor, daha sonra ise Kore çorbası ‘samgyetang’ı içerek tecavüze kalkışıyor. Geçen ay, popüler bir anime dergisinden uyarlanan bir Japon anime filminde ise, orjinalinde Japon yulaf lapası olmasına rağmen geleneksel Kore çorbası ‘samgyetang’ yer almış ve bu durum Japon animeseverlerin tepkisini çekmişti. Anime filmini Amazon.com’dan satın alan pek çok Japon, filme 1 yıldız verme kampanyası düzenlemiş ve filmin yorumlar kısmında Güney Kore aleyhinde yorumlarda bulunmuştu.