Ersin Arslan davasında ikinci duruşma

Gaziantep'te nisan ayında bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan cinayetiyle ilgili açılan davanın 2'nci duruşması başladı.

Ersin Arslan davasında ikinci duruşma
08 Ocak 2013 Salı 15:02 tarihinde eklendi.

 

Sanık M.G.'nin 18 yaşın altında olduğuna dair iddialar karşısında gündeme gelen yaş tahsisiyle ilgili belgeleri de gündeme alan mahkeme, aynı zamanda dinlenmeyen bazı tanıkların da ifadesine başvuracak. 
 
Arslan ailesinin avukatlarından Ziynet Özçelik, bütün kanıtların sanığın cinayeti işlediğini ortaya koyduğunu, bu yüzden cezayla ilgili herhangi bir indirimin söz konusu olmadığını savundu. Duruşma öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özçelik, 17 Ekim'de görülen ilk duruşmada sanık ve tanıkların sorgusunun yapıldığını hatırlattı. 
 
Gelen tanık ve yakınlarının da ifadelerine başvurulduğunu hatırlatan Özçelik, katılma taleplerinin karara bağlandığını dile getirdi. Birçok mesleki kuruluşun temsilcilerinin ve avukatların duruşmayı izlediğini kaydeden Özçelik,  "2'nci duruşma için dinlenmeyen bazı tanıkların çağrılmasına karar verilmişti. Ersin Arslan'ın eşi tarafından sanığın gerçekte 18 yaşının üzerinde olabileceği yönünde itiraz vardı. Bunun üzerine mahkeme doğuma ilişkin kayıtların, belgelerin istenmesine karar vermişti. Bu duruşmada onlar değerlendirilecek. Sonucuna göre de yeni bir karar verilecek." ifadelerini kullandı. 
 
Dava ile ilgili sanığın cinayeti kabul ettiğinin de altını çizen Özçelik, "Sanığın, cinayeti işlediği için cezalandırılacağı açık. Yaş faktörü açısından indirim sebepleri uygulanacak ya da uygulanmayacak. Ancak, bütün kanıtlar sanığın öldürdüğünü, indirim sebebi bulunmadığını ortaya koyuyor." açıklamasında bulundu. 
 
GAZİANTEP- KİLİS TABİPLER ODASI ÜYELERİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDETİ KINADI
 
Duruşma öncesinde Gaziantep- Kilis Tabipler Odası üyeleri de basın açıklaması yaparak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etti. Burada konuşan Türk Tabipler Birliği (TBB) Merkez Konseyi İkinci Başkanı Gülniz Erişgen de kendi içinde zaten büyük zorluklar içeren sağlık alanında hizmet üretmeye çalıştıklarını belirtti. 
 
Erişgen, "Çok farklı koşullarda, polikliniklerde, aile sağlığı merkezlerinde, acil servislerde, servislerde, olağanüstü koşullarda, zaten kendi içinde zorlukları olan bir hizmeti yürütmeye çalışıyoruz. Biz bununla mücadele edip, halka, nitelikli, aldığımız eğitime, bilgiye dayalı bir hizmet ulaştırmaya çalışırken ne yazık ki önümüze birçok engel çıkıyor." şeklinde konuştu. 
 
Bakanlıktan beklentileriyle ilgili bir yol alınmadığını kaydeden Erişgen, konuyla ilgili oluşturulan Meclis komisyonunun çalışmasını tamamladığını hatırlatarak, "Israrla, tekrar tekrar, bu konuda caydırıcı olması açısından bir yasa maddesinin ceza yasasına eklenmesini istiyoruz. TBB'nin de önerisinin dikkate alınmasını istiyoruz." dedi.

CİHAN